Formkurvan pekar uppåt

SPORTBLADET

Femteplats för Timmy Hansen på Nürburgring

Sexa på Silverstone och femma på Nürburgring. Timmy Hansens formkurva fortsätter att peka uppåt i Formel BMW.

– Nu får jag fokusera på en fjärdeplats, säger Hansen till Sportbladet.

Femma Timmy Hansen blev femma på Nürburgring. FOTO: TIMMYHANSEN.SE

”Nu får jag satsa på att bli femma, man måste ju hela tiden bli bättre”, sade Timmy Hansen till Sportbladet efter sjätteplatsen på Silverstone. På Nürburgring, som vanligt inför ögonen på Formel 1-stall och publik, nådde Hansen sitt mål.

– Det är jätteroligt att göra det. Sedan får jag väl fortsätta fokusera framåt och satsa på en fjärdeplats. Det blir svårare och svårare, men det är långtifrån omöjligt.

Kvalade dåligt

Hansen kvalade dåligt. Men från nionde startruta i det första loppet tog han sig upp till en femte plats. Det är den bästa placeringen för säsongen efter fyra tävlingshelger och åtta lopp.

– Det har verkligen känts som att det går bättre och bättre. Jag började med en krasch och sedan var jag nia i racet därpå. Där började jag få upp farten, och så tog jag en sjätteplats på Silverstone och nu femteplatsen här.

Största skillnaden nu mot då?

– Jag har fått rutin. Jag vet hur jag ska hantera olika situationer i racen. Jag kommer närmare och närmare Michael Christensens (stallkamraten och mästerskapstvåan) varvtider. Allt har blivit bättre under hela säsongen. Och så får vi hoppas att det fortsätter.

Regnet störde

I det andra loppet i Tyskland blev det en elfteplats för Hansen. Ett nytt dåligt kval med tolfte tid - "vi måste lägga fokus på att kvala bättre" - och regn ställde till det för den unge svensken.

– Jag behöver köra mer på regn. Jag hade inte hundra koll på hur man skulle hantera bilen. Men nu vet jag vad jag gjorde för fel. Jag behöver köra mer aggressivt för att hålla uppe temperaturen i däcken.

Nästa lopp i Formel BMW körs i Ungern.

– Det är en bana jag gillar. Den passar vår bil lite bättre och när vi testade där i våras gick det också bra och vi hittade inställningar som funkar bättre.

Andra svenskar som tävlat i helgen

Daniel Haglöf, Mini-Challenge

Haglöf stod för en stark helg på Nürburgring med en seger och en tredjeplats. Segern från pole position i lördagens race är hans fjärde för säsongen. I och med resultaten är Haglöf nu i mästerskapsledning.

Patrik Flodin, Ryska rallymästerskapet

Går mot segern i Rally Russia efter att i helgen ha tagit säsongens tredje seger av tre möjliga. I mästerskapet ingår sex deltävlingar och förarna räknar resultatet från fyra av dessa.

Patrik Sandell, P-G Andersson, Rally of Nations

Tävlingen mellan länder blev ingen succé för Patrik Sandell och P-G Andersson. Efter en helg fylld med bilstrul blev det en femteplats i tävlingen i Mexico.

– Det var en bra tävling. Men tyvärr var det dålig ordning på bilarna, säger P-G Andersson på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport