Kimis kompakta kaos

avAnna Andersson, Johan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

Startar från åttonde startled: Ett idiotiskt misstag

Foto: REUTERS

Kimi Räikkönens svarta år blir svartare.

I Spaniens GP startar han från plats 16.

– Jag trodde att vi skulle kunna leverera, kanske var det lite väl trångt om tid, men vi ville inte slösa på varv, säger finländaren till Autosport.

Kimi Räikkönen fortsätter ha problem.

Trots uppdateringar på bilen lyckades han inte få till det på kvalet och åkte ut redan i Q1 – till skillnad från sin stallkompis Felipe Massa som startar fyra i morgon.

Han kan alltså inte skylla på bilen.

– Vi var betydligt snabbare under morgonen och jag gjorde inget bra varv, hade jag gjort det hade vi inte varit i den här situationen, men det är för sent att ändra det nu. Media kan skylla på mig om de vill, det gör mig ingenting. Gjort är gjort och vi kan bara öra det bästa vi kan i morgon och försöka att inte göra om misstaget i nästa lopp, säger han.

Åttonde startled

Däremot så kanske nonchalans var inblandat när hans bästa varvtid i Q1 endast räckte till plats sexton och därmed var ute ur kvalet.

Han kunde åkt mer under första kvalpasset.

– Jag kände inte för att gå ut igen, jag visste att det inte var ett speciellt bra varv, men trodde att jag skulle kunna ta mig vidare. I slutändan spelar det ingen roll vem som gjorde det misstaget, men det var ett idiotiskt misstag och vi får betala priset för det.

”Ett dumt misstag”

– Men vi klarade det inte. Det var ett dumt misstag, bilen var betydligt bättre än tidigare. Men så kan det vara ibland.

I morgon startar han från åttonde startled och har bara Sebastien Bourdais, Heikki Kovalainen, Adrian Sutil och Giancarlo Fisichella bakom sig.

Den 9 maj var med andra ord ingen höjdare för finska F1-förare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1