Poker

”Klantigt, Eskilsson”

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Thorson svarar på kritik

Stjärnornas (ord-)krig  Hans Eskilsson och William Thorson har helt olika syn på hur seriöst det borde vara i pokervärlden.

Stjärnornas (ord-)krig  Hans Eskilsson och William Thorson har helt olika syn på hur seriöst det borde vara i pokervärlden.

Hans Eskilsson har kritiserat det hårda festandet i pokervärlden. Nu svarar William Thorson på kritiken.

”Klantigt”, kallar han pokerkollegans uttalande.

Det ska sägas med en gång att spelarna i fråga inte hyser något agg mot varandra. Men de har vitt skilda åsikter om hur livet i den kringresande pokercirkusen borde vara.

Så tycker Eskilsson

Hans Eskilsson vill se en helt annan professionalitet, av den typ som han sett som fotbollsproffs. Han poängterar att det självklart aldrig går att jämföra fullt ut eftersom fotbollen är mycket mer fysiskt krävande. Men samtidigt tycker han att det hårda festandet inför liveturneringar med stora pengar inblandade är ”oacceptabelt” och ”respektlöst” gentemot sponsorerna som betalar gigantiska summor till en del spelare. Detta har han gått ut och sagt i

”Många beter sig respektlöst”

på aftonbladet.se och även skrivit om i sin blogg här på samma sajt.

Så tycker Thorson

William Thorson håller inte med alls. Kritiken var inte på något sätt riktad direkt till honom men samtidigt har han aldrig hymlat med att han gärna dricker och festar i samband med turneringar, det räcker att läsa hans blogg på aftonbladet.se för att veta det.

Så här skriver han bland annat i sin blogg:

”Håller faktiskt inte alls med Hans Eskilsson om hans utalande, att han ska bedöma hur andra spelare ska vara eller inte vara inom pokern tycker jag inte är hans sak direkt.”

Han skriver också:

”Att prata om respektlöst förstår jag inte riktigt, många spelare har ju presterat bra i turneringar då dom festat hårt innan en turnering och sedan för deras goda resultat eller andra saker i sammanhanget fått ett sponsor kontrakt som följd. Så varför ska man då inte få fortsätta vara samma person för att man fått en sponsor? Ska man vara någon man inte är då?”.

Gillar inte jämförelser med sport

Vidare tycker William Thorson att skillnaden mellan poker och fotboll är så stor att jämförelser är befängda:

”Att jämföra poker med fotboll tycker jag är ganska dumt helt enkelt, varenda person med normal IQ förstår ju att man inte kan komma bakis eller mycket bakis till en viktig match eller en stor match på elit/proffs nivå i fotboll där Eskilsson själv har spelat.. Man kan heller inte dricka under en fotbolls match, men det kan man om man vill i en pokerturnering eller ett cashgame. Det behöver inte alls betyda att man presterar sämre”.

Han konstaterar till sist:

”Det kommer säkert att diskuteras mer båda av mig och andra senare”.

Läs mer här

Läs mer om de två pokerproffsens synpunkter i deras bloggar här på Sportbladet Poker genom att klicka på länkarna i den vita rutan nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Aftonbladets bloggarAftonbladets bloggar
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker