Tennis

Serenas dollargrin

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Australian Open-vinnaren gick om Sörenstam i prispengar-toppen

Serena Williams med Australian Open-bucklan. Amerikanskan har nu vunnit fyra singeltitlar i Melbourne.

Serena Williams med Australian Open-bucklan. Amerikanskan har nu vunnit fyra singeltitlar i Melbourne.

Foto: GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS

MELBOURNE. Störst, bäst – och rikast.

Serena Williams la upp ett riktigt dollargrin efter segern i Australian Open.

Nu har amerikanskan spelat in mer prispengar än Annika Sörenstam och alla andra idrottskvinnor.

Serena Williams besegrade Dinara Safina med 6-0, 6-3 i gårdagens final och lämnade Melbourne med en prischeck på 8,6 miljoner kronor.

Nu har 27-åringen, enbart i prispengar, dragit in ganska exakt 193 169 031 kronor.

”Riktigt coolt”

Det betyder att hon under Australian Open inte bara har passerat Lindsay Davenport som WTA-tourens rikaste spelare utan även Annika Sörenstam som damidrottens högst avlönade profil. Den svenska golfstjärnan spelade in 188,9 miljoner kronor under sin makalösa karriär.

– Jag trodde först att det bara gällde tennisen, men förstod sedan att det avsåg all kvinnlig idrott. Det är riktigt coolt, säger Serena Williams.

Debuterade som 14-åring

Hon var bara 14 år när hon 1995 debuterade på WTA-touren. I dag har flickan som bara fick två games mot Annie Miller vunnit tio Grand Slam-titlar.

– Jag minns när jag tog emot min första prischeck på 2 000 kronor i Quebec 1995. Då visste jag att jag kunde bli framgångsrik inom tennisen, men det här vågade jag inte drömma om. Det är otroligt hur damtennisen har vuxit sedan jag blev en del av touren. Jag är stolt över att ha nått den här milstolpen, för mig, min familj och alla kvinnliga idrottare, säger Serena Williams.

Delar på 720 milj kr

1971 uppgick de totala prispengarna på WTA-touren till 2,5 miljoner kronor. I år gör spelarna upp om 720 miljoner. Serena Williams, som i och med segern i Melbourne tog över förstaplatsen på rankingen, vill även i framtiden ha sin beskärda del av prispengarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis