Ridsport

Svante Johansson skrällde i Göteborg

Av: 

Eva Eternell Hagen

SPORTBLADET

Tog sensationell seger i världscupen

Svante Johansson på Saint Amour.
Svante Johansson på Saint Amour.

­– Om du rider en sådan här klass så måste du ha en tro på att du kan vinna. Annars ska du inte gå in, säger Svante Johansson som på den kvicka lilla hingsten Saint Amour vann sin första världscupseger.

- Jag kände att jag skulle ge allt. Fick några bra svängar och kortade ner lite här och där.

Av det fyrtiotal starka startfältet gick endast fyra ekipage var felfria på meetingets svåraste bana.

– Kolla in vilka namn som var med i startlistan och kom ihåg att det bara var fyra felfria, så förstår ni hur svårt det var, säger han.

Saint Amour är väl värd sitt namn. Det är fyra familjer som äger hästen tillsammans och flera av medlemmarna följde sin inlevelsefullt sin älskling från läktaren.

– Saint Amour ser ut som en ridskolehäst när han står i stallet. Men när han kommer igång är han verkligen stark och kvick. Han är så kvick i reaktionerna att man måste fatta väldigt snabba beslut på honom, så ibland hinner jag inte med i svängarna. Men nu har han hoppat i tre dagar under meetinget och var helt perfekt!

Med till omhoppningen var också Rolf-Göran Bengtsson på Qunitero La Silla. Ekipaget fick dock en rivning i kombinationen så Roffe fick ”nöja sig” med en tredjeplats efter danske Tomas Velin - Gosend du Reverdy.

För liten arena

– Quinero har startat i fem världscuptävlingar och varit felfri i alla fem grundomgångar. Vi ska nu överlägga om att åka till finalen i Las Vegas. Arenan där är lite för liten för honom. Det är sådana saker som måste diskuteras, berättar Roffe.

Helena Lundbäck ligger på delad 14:e plats med 45 poäng i tabellen. Rolf-Göran Bengtsson på delad 19:e plats med 39 poäng. 17 går vidare till världscupfinal i Las Vegas i april.

I den sista deltävlingen i nederländska den Bosch i slutet av mars har Sverige en plats. Eventuellt kan Helena eller Rolf-Göran få en friplats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ridsport