Vidare i US Open – med caddiens fru

SPORTBLADET

Nordqvist och Friberg topp 30 inför tredje rundan

Framgång Succén efter att vunnit LPGA-mästerskapen håller i sig för Anna Nordqvist, som just nu ligger på delad 19:e plats inför den tredje rundan av US Open. FOTO: AP

Det blev ett tufft andravarv för Anna Nordqvist.

Men hon hängde i och fick sällskap vidare i US Open av sin caddies fru.

Louise Friberg gick ett över par och de båda svenskorna är bland de 30 bästa.

– Jag kommer att fortsätta att spela mitt spel och se hur långt det räcker, säger Nordqvist.

Louise Friberg är fru till Nordqvists caddie. FOTO: AP

Efter sitt inledande varv på par hade Nordqvist det tyngre andra dagen. Hon fick några bogeys i nacken tidigt och kämpade för att hålla i scoren.

– Banan är lång och utmanande med ondulerade, snabba greener, sa Nordqvist till Sportbladet inför varvet.

Kontakt till täten

Hon hamnade till slut på fyra över par och har fortfarande bra kontakt. Det är sju slag upp till spelpartnern, ledande Cristie Kerr, och det är slag som lätt kan försvinna på en så här tuff bana.

Louise Friberg, som har haft en tung säsong, var ett tag två under par för varvet men tappade något sista nio och landade till slut på fem över par.

Trio amerikanskor

I ledningen är det tre amerikanskor vilket är lite ovanligt nuförtiden. Delade tvåor bakom Kerr är Paula Creamer och överraskningen Jean Reynolds, som till vardags spelar på Futures Tour, en mindre amerikansk tour.

För världsettan Lorena Ochoa blev det en mardrömsdag och hon rasade från andra till 37:e plats efter två dubbelbogeys och fyra treputtar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf