”Inte så bra som jag hade hoppats”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Button inte nöjd med kvalet

Kvalet är över och blickarna vänds mot Kina igen klockan 09.00 svensk tid.

Här är reaktionerna från det något överraskande kvalet:

Foto: GETTY IMAGES
Van att vara först.

Fernando Alonso, Renault, 2:

– När man monterar en ny del på bilen så gör det en stor skillnad och det bevisade vi i dag. Teamet har förbättrat bilen och plötsligt kan vi slåss med toppen. Det var en märklig helg för i morse hade vi en helt ny bil och den körde vi med på träningen i tre timmar. Vi var tveksamma inför kvalet, man kan säga att vi kvalade helt blint för vi hade ingen aning om hur bilen skulle reagera. Men vi är extremt lyckliga med resultatet.

Mark Webber, Red Bull 3:

– Jag trodde att det skulle vara jämnare. Vi gjorde ett bra jobb och Q2 var riktigt bra och bilen låg bra på banan. Därför är jag riktigt nöjd. teamet har gjort ett fantastiskt jobb och det är härligt att vi står i de två första startleden. För mig var vintern en riktig prövning, jag var inte snabb på testerna och benet var inte riktigt friskt och det tillsammans med de andra skadorna gjorde att mig väldigt målmedveten och jag ville verkligen ge Vettel en match och fram tills nu fungerar det ganska bra.

Jenson Button, Brawn 5:

– Det var inte så bra som jag hoppats på. Red Bull var snabba i går och vi såg den i de snabba kurvorna och där var de extremt vassa. I Q2 såg det t som om de hade 2-3 tiondelar på oss och ja de kan konkurrera. Det är inte så att vi kör långsammare eller har extremt mycket bensin utan det var i Q2 då man kör med lite bensin. Det blir extremt svårt att slå dem. Vi visste att vi skulle vara bra, men hade inte förväntat oss att de skulle vara så bra.

Jarno Trulli, Toyota, 6:

– Det var ett tufft kval. Jag är besviken för efter träningen så trodde jag att vi skulle vara med i toppen. Men Det fäste jag hade på morgonen var borta under eftermiddagen, precis som i Australien. Bilen kändes inte alls som den gjort innan och jag var tvungen att ge allt för att ta mig till Q3. Ändå är plats sex helt okej och loppet borde gå bra, dessutom är det möjligt att det regnar och då blir ingenting som man tänkt sig.

Kimi Räikkönen, Ferrari 8:a:

– Självklart är jag inte nöjd med startplats åtta, men om man ser till vilken potential vi har just nu är det okej. Vi fick ut max av bilen, men hade inga nya däck till Q3 och det gör att vi har något nytt att komma med. Problemet är fortfarande det samma, bilen är inte tillräckligt snabb. Jag hopas på att vi kan utveckla bilen snabbt, men fram tills dess får vi göra det bästa av situationen.

Lewis Hamilton, 9:a:

– Jag är enormt nöjd med resultatet. Mer kan vi inte göra för tillfället. Målet är att ta det steg för steg och ta oss tillbaka till toppen. Killarna i fabriken har gjort ett bra jobb och gjort det möjligt att ta en startplats bland de tio. Resultatet är positivt och vi ska fortsätta jobba, men det är en lång väg. Jag tror att detta är början på vändningen. Vi har en ny diffusor och varje ny liten detalj hjälper oss, även om det bara märks pyttelite.

Nick Heidfeld, BMW, 12:

– Mitt första snabba varv i Q2 var max vad jag kunde få ut ur bilen. Bilen var riktigt bra och jag hade hoppats på en förbättring eftersom banan blev bättre. Men jag hade för dåligt fäste och vi måste se vad det berodde på. Jag missade topp tio ed en hundradel, men man ser att vi generellt sett är för långsamma. Vi hoppas på den nya aerodynamik som vi får till Spaniens GP.

Källa: BBC, Motorsporttotal, RTL, Formula1

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1