Lewis Hamilton kan lämna McLaren

Publicerad:
Uppdaterad:

Lögnerna från Melbourne kan få digra konsekvenser

Foto: AP
Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton är på väg bort från McLaren-Mercedes.

Efter lögnaffären har hans pappa bett FIA om hjälp.

Efter det att Lewis Hamilton och Dave Ryan ljugit i FIA förhören om incidenten under fasen med säkerhetsbilen i samband med Australiens GP kräver brittisk media att stallchefen Martin Whitmarsh avgår.

Dessutom ska Lewis Hamilton vara på väg bort.

Erkända The Times har fått bekräftat att Lewis Hamiltons pappa Anthony tog kontakt med flera FIA-medlemmar, däribland president Max Mosley i veckan mellan de två inledande F1-loppen.

Tar avstånd från lögner

Tidningen skriver att han i sonens namn tog avstånd ifrån de lögner som stallet (enligt Lewis Hamilton) tvingade honom att dra i förhören och dessutom ska han ha framfört en önskan från sonens sida att byta stall.

Varken Anthony eller Lewis Hamilton har velat kommentera uppgifterna.

– Jag tvivlar på sanningen i artikeln, säger Martin Whitmarsh till motorsporttotal.

– Jag och Anthony pratade med Max tillsammans, men jag fick reda på att Lewis inte gjort det.

”Min mening var att skydda och försvara teamet”

Men FIA kände till historien, för Lewis Hamiltons presskonferens på fredagen hölls i den sal där annars bara FIAs presskonferenser hålls, dessutom var inte Max Mosley närvarande utan hans högra hand Allan Donnely

– Jag erkänner att jag gjorde ett fel, men min mening var att skydda och försvara teamet. Jag förstår att det finns de som vill se mig lämna teamet, men jag ska föra oss vidare ur denna svåra situation, säger Martin Whitmarsh.

Inte blev det enklare av att Heikki Kovalainen körde av på första varvet och Lewis Hamilton inte var bättre än sjua och fick därför en poäng.

Det är stallets första den här säsongen, men ärkerivalen Ferrari står fortfarande kvar på noll.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1