”Armstrong har en del att lära om respekt”

SPORTBLADET

Här är ordkriget som skakar Tour de France – redan innan det första startskottet.

I ena ringhörnan: Lance Armstrong, sjufaldig vinnare.

I den andra: Carlos Sastre, regerande mästare.

– Armstrong har en del att lära sig om respekt, säger Sastre.

Foto: Carlos Sastre och Lance Armstrong under en tävling tidigare i år.

Bakgrunden till bråket går att hitta i den nya boken ”Lance - The Making of the World’s Greatest Champion”, där Armstrong berättar att han började känna suget efter en comeback efter fjolårets Tour de France, som han i boken kallar ”ett skämt”.

– Touren var lite av ett skämt det här året. Jag har inget emot Sastre... eller Christian Vande Velde. Christian är en trevlig kille, men att bli femma i Tour de France? Kom igen! säger han bland annat.

Det är dessa ord som har gjort att Sastre, som vann Tour de France i fjol, har gått till motattack mot Armstrong.

– Han är en fantastisk cyklist. Men bakom varje cyklist måste det finnas en person, och gällande den punkten kanske han måste lära sig något mer.

– Det är något fel med honom när det gäller respekt, sade Sastre under en presskonferens i går, enligt AP.

Inte imponerat

När Tour de France inleds i dag blir det återkomsten till den tävling som gjorde Lance Armstrong till en av världens mest framgångsrika idrottare i början av 2000-talet. Han har inte imponerat lika mycket sedan han gjorde sin comeback, men den ende svenske deltagaren i årets upplaga, Gustav Larsson, tror att han kan hamna i toppen ändå.

– Med Lance Armstrong vet man aldrig, han har visat att han är mycket starkare nu än när han kom tillbaka i våras, säger han till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport