Längdskidor

”Kowalczyk har det största rummet”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Arrangören slår tillbaka: ”Hon klagade förra året också”

Kowalczyk.

Kowalczyk.

Foto: AFP

Justyna Kowalczyk går till hård mot världscuptävlingarna i Gällivare.

Nu slår arrangören tillbaka.

– Hon var inte ens inne och tittade i rummet. Hon klagade förra året också, säger generalsekreteraren Tommy Niva.

Inför helgens världscuppremiär rasar Justyna Kowalczyk mot svenska arrangörerna. Den polska skidstjärnan är inte alls nöjd med sitt boende i Gällivare.

”De är så små att du inte kan vända dig om efter att du stängt dörren. Det finns inga fönster och det stinker målarfärg och man får problem att andas. I Polen behandlas inte ens djur på det här sättet", skriver Kowalczyk på sin blogg.

”Vägrade gå in”

Arrangören i Gällivare ställer sig dock frågande till polskans utspel.

– För det första har FIS gått igenom och godkänt vårt boende så att det håller bra klass.  Sedan så ville polackerna bo på Dundret och där har vi bokat in dem också, säger generalsekreteraren Tommy Niva och fortsätter:

– Som jag har förstått det har hon fått det största rummet som finns, ett dubbelrum som hon har själv. Jag tror inte ens hon var inne och tittade på det rummet, hon vägrade gå in som jag förstod det.

”Skulle aldrig falla oss in”

Kowalzyk skriver också att polacker, ukrainare, vitryssar och litauer blir annorlunda bemötta när de kommer till Sverige.

– Polackerna är inte förfördelade på något sätt så. Det skulle aldrig falla oss in att ge dem ett sämre boende. Förra året satte vi dem i ett boende med fyra stjärnor på FIS femstjärniga skala och hon (Kowalzcyk) klagade på det också. Vi har andra lag som bor på samma ställe och de har inga som helst problem. Vi gör vårt bästa, säger Niva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor