Atlant löser Frögren från KHL-kontraktet

SPORTBLADET

”Elitserielagen tycker att vi har varit struliga”

Kontraktshelvetet i Ryssland är över för Jonas Frögren, 32.

Nu är han tillgänglig och tillbaka på klubbmarknaden – den här gången som en fri spelare och nu kan en SHL-comeback vara nära.

– Det är jätteintressant, för det har varit svårt för elitserielag att gå vidare och nu verkar det lösa sig, säger agenten Björn Rockström.

Jonas Frögren ingick under säsongen i en bytesaffär med förre Frölundaspelaren Janne Niskala när han lämnade Dinamo Minsk för Atlant i KHL. Men det blev bara 25 matcher för KHL-klubben, som sedan meddelade att man inte längre tänkte satsa på backen.

Nu är ändå det låsta läget över. Tidningen Sovetskij Sport uppger att Atlant löst ut Frögren från kontraktet och därmed är svensken fri att förhandla med andra klubbar utan att Atlant kräver en övergångssumma, något som delvis vållat bekymmer för bland annat Färjestad som dragit tillbaka sitt intresse.

Får ut resten av lönen

Atlant förbinder sig i och med det upplösta avtalet, enligt KHL:s uppsatta regler, att därmed betala 25 procent av Jonas Frögrens lön under kommande säsong.

När Sportbladet pratar med Frögrens agent, Björn Rockström, bekräftar han att parterna försökt lösa situationen men att han ännu inte fått något klart besked.

– Om det nu stämmer är vi jätteglada, men jag har inte fått någon bekräftelse att pengar är insatta och därför får vi avvakta tills de kommer in, säger Rockström, som uppger att förhandlingen mellan Frögren och Atlant har skötts av en rysk rådgivare.

– Jag har fått indikationer att det skulle signeras ett dokument förra veckan men jag har inte sett något än eftersom jag är på semester.

Flera klubbar intresserade

Som Sportbladet tidigare skrivit har Leksands sportchef Tommy Salo bekräftat sitt intresse för Frögren, även mästarna Skellefteå har nämnts tillsammans med Frögrens namn och spelaren har själv bekräftat för NWT att Örebro finns med bland klubbarna som jagar honom.

– Vi är väldigt ödmjuka och har förstått att elitserielagen tyckt att vi varit struliga. Man har inte kunnat skriva kontrakt med en kille som finns i KHL, säger Björn Rockström