”Ovissheten har varit hemsk...”

Frida Wallbergs pojkvän talar ut

Frida Wallberg har vaknat och hennes tillstånd är stabilt.

Nu berättar pojkvännen Robert Stridsberg om mardrömsdygnen.

– Ovissheten har varit hemsk, säger han till Sportbladet.

Efter den otäcka knocken i fredagens titelmatch mot Diana Prazak, 33, fördes Frida Wallberg, 30, akut till Karolinska sjukhuset och opererades för en hjärnblödning. I morse kom beskedet att Wallberg har vaknat.

Pojkvännen Robert Stridsberg, 38, berättar:

– Det första som hände när de väckte henne vid halv åtta var att Frida tittade på mig och sen på min stol. "Robert, den där stolen ser väldigt hård ut, du behöver en filt". Det första hon oroade sig över var att jag skulle sitta bekvämt. Det är så hon är. Då visste jag att hon var med i matchen, säger Stridsberg och fortsätter:

Frågade efter dottern

– Det har varit riktigt jobbiga dagar. Även om läkarna har varit väldigt lugna och coola så har ovissheten varit hemsk. Att se henne ligga där har varit jättejobbigt.

Hur mår hon nu?

– Under omständigheterna bra. Alla hennes värden och sådant är bra, hennes tillfrisknande går helt enligt planerna. Men hon är fortfarande neddrogad och sluddrar lite grand.

Hur verkar hon?

– Hon sitter inte och raljerar eller pratar massor men hon svarar kort och hör vad man säger till henne. När hon träffade familjen blev det lite känsligt och hon grät.

– Bland det första hon gjorde var att fråga efter dottern. Men jag sa åt henne att Nellie är i Linköping hos mormor och morfar och att allt är under kontroll.

Vad minns hon av matchen?

– Hon minns till och med i vilken rond hon började bli trött. Hon sa att det verkligen kändes som att hon hade matchen men att benen började bli stumma av nervositet efter fem ronder. Att hon inte rörde sig lika mycket och fastnade i slagväxlingar. Men jag sa "skit i det nu Frida", säger Stridsberg.

”Vet inte vad allt kommer ifrån”

Flera boxningsprofiler har spekulerat i att Wallberg kan ha haft en hjärnskakning redan före hon äntrade ringen. Det är inget som pojkvännen känner till eller vill prata om.

– Helt ärligt vet jag inte vad allt kommer ifrån. Jag har ingen aning. Nu måste Frida komma tillbaka, alla sådana spekulationer får folk prata om senare, säger han.

Frida Wallberg kommer att ligga på Karolinska sjukhuset i ungefär en vecka och hållas under observation. Hon behandlas med starka smärtstillande medel.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN