Vettel tog fjärde segern i rad

Publicerad 2012-10-28

Utökade ledningen i VM och är på väg mot sin tredje titel – Ferraris Alonso tvåa

Sebastian Vettel vann i Indien.

Tog sin fjärde seger i rad – och har en hand på VM-bucklan.

– Möjligt, men Fernando har också lagt sin hand där, säger tysken.

– Det är absolut inte avgjort.

Följ ämnen
Formel 1

Precis som förra året vann Red Bulls Sebastian Vettel Indiens GP. Han hade pole position och han hade ledningen från start till mål.

– Det har verkligen varit två fantastiska år för oss i Indien. Jag är mycket nöjd med att vinna här igen, säger Vettel efter loppet.

– Jag vet inte vad det är med den här banan, jag gillar flytet i den. Den första sektorn är lite knepig och långsam, en sedan är det ett riktigt bra flyt i den andra och tredje sektorn. Den passar mig. Jag är otroligt glad över det arbete som alla i stallet har lagt ner för att se till att vi nu är i den här situationen och jag är otroligt nöjd med den här segern.

Lett varje varv i tre lopp

I de tre senaste loppen har han inte släppt ledningen i ett enda varv, det har ingen förare klarat av sedan 1989 då Ayrton Senna lyckades med samma bedrift. Han har nu 13 poäng ner till VM-tvåan Fernando Alonso som också var tvåa i Indien. Ferraris dubble mästare körde upp sig från plats fem i starten till plats två. På det 48:e varvet körde han om Vettels stallkompis Mark Webber som hade stora problem med KERS.

– Det är inte enkelt att slåss mot Red Bull, men vi ger aldrig upp, säger spanjoren.

– Jag är nöjd med resultatet. Det är bara att gratulera Red Bull, vi var inte tillräckligt snabba helt enkelt. Samtidigt så tappade jag minsta antalet poäng och det kommer bättre race för oss. Vi hade lite problem med fästet i kurvorna, men bilen har utvecklats och jag är övertygad att den blir ännu bättre framöver.

Mark Webber var trea i mål, Lewis Hamilton, McLaren, fyra och Jenson Button, även han McLaren, femma. Ferraris Felipe Massa var sexa och VM-trean Kimi Räikkönen, Lotus sjua.

Tre lopp kvar

I VM-tabellen har Sebastian Vettel nu 13 poäng ner till Fernando Alonso när tre lopp återstår. Han har tagit 100 poäng på de fyra senaste loppen, men han vill inte erkänna att han har en hand på VM-bucklan.

– Fernando har också en hand på den, det är fortfarande en mycket lång väg kvar innan VM är avgjort, säger de två senaste årens mästare.

– Detta var ett steg i rätt riktning, men det är fortfarande mycket som kan hända. Jag är otroligt glad och nöjd över den här segern och nu avslutar vi detta för att fokusera på Abu Dhabi. Det är en lång väg kvar och vi måste ta allt steg för steg.

Nästa race avgörs om en vecka.

Följ ämnen i artikeln