Yigit tog revansch efter skräckskadan

Svensken besegrade Mohamed Khalladi

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

KOBLENZ. Ögat sprack igen.

Men det blev ingen skräckskada den här gången för Anthony Yigit.

– Så länge jag kan se med båda ögonen är det bättre än sist, säger Yigit som jagar vidare mot en ny VM-match.

Frånsett första ronden mot Mohamed Khalladi dominerade Yigit med sin rörlighet och slagfrekvens. Ändå såg det illa ut när blodet började att pumpa ut från vänster ögonbryn. Samma öga som sargades så illa i WBSS-matchen mot Ivan Barantjijk senast.

Men det var inte rena slag från Khalladi som skakade Yigit den här gången.

– Alla träffar var skallar. Han kom in med huvudet så det var svårt att boxas mot honom. Han är inte en bra boxare men han får boxare att se dåliga ut. Först tänkte jag pressa lite men han kom in med huvudet hela tiden och då måste jag springa bakåt för att inte få en skalle.

Yigits läskiga skada efter senate matchen.
Yigits läskiga skada efter senate matchen.

”Han var ful”

För Yigit blev det mer ett tufft träningspass än en bra match.

– Det är skönt att ha gjort den här matchen och ha lagt förlusten åt sidan. Synd bara att jag inte kunde visa min boxning.

Från andra ronden och framåt styrde Yigit matchen med sitt fina fotarbete och varierade slag.

– En match är inte som att stå och slå på säcken, då ser man grym ut. Khalladi kom hit för att vinna matchen. Nu hade han chansen mot mig som är rankad topp tio i världen. Han har chans att göra sitt livs värsta match. Så funkar boxning. En kväll har han hela världen framför sig.

– Khalladi boxades på hans nivå det bästa han kunde genom att vara ful. Jag är en mycket bättre boxare med mer erfarenhet men jag kan se varför han gjort många jämna matcher mot bra motstånd.

Foto: VIAPLAY

”Var ett bra test”

Även om Anthony är på en nivå där han kan utmana vilken regerande världsmästare som helst vill han känna en ännu större säkerhet i ringen innan det är dags för en riktigt stor match igen.

– Jag vill gärna köra en match till för jag vill se vad jag kan utstråla i ringen. Det här var ett bra test men jag kan boxas på världsnivå. Jag vill ha en match till mot en bra kille där jag kan visa mina skills innan jag går upp och kör en världsmästarmatch, säger Anthony Yigit.

Han fick sy ett antal nya stygn direkt efter matchen för att lappa ihop ögonbrynet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN