Djurgårdens Dee Ayuba död efter hjärtstopp

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Basket-Sverige är i sorg. 
Djurgårdens Oladapo ”Dee” Ayuba har hastigt gått bort efter ett hjärtstopp.
Stjärnan blev 31 år gammal. 
– Alla är lika chockade, säger klubbdirektören Goran Popov. 

Foto: JOSEFINE TOLLEMAN

Djurgårdens stjärna Oladapo ”Dee” Ayuba är död. Det var under måndagen som 31-åringen åkte in på sjukhus med hjärtproblem i Luxemburg där han spenderade nyårsledigheten med sin fru.

Men hans liv gick inte att rädda efter att hjärtat stannat.

– Han åkte in för hjärtproblem, sedan kom han inte ut från sjukhuset. Alla är lika chockade, säger Djurgårdens klubbdirektör Goran Popov.

Ayuba är brittiska medborgare, men har gjort flera säsonger i basketligan. 31-åringen kom till Sverige och Plannja Basket redan 2007. Han har även gjort en säsong i Uppsala och Jämtland och fem med Norrköping Dolphins där han också har vunnit två SM-guld.

”Vila i frid min vän”, skriver Uppsalaguarden Mannos Nakos som är tidigare lagkamrat med Ayuba på Twitter.

”En tragisk förlust”

För en och en halv säsong sedan blev Ayuba klar för ligasatsande Djurgården och har varit en av Superettans bästa spelare den här säsongen. 

Varken Djurgården eller Ayubas tidigare klubb i Luxenburg ska ha varit medvetna om hjärtproblemen.

– Hans död är en tragisk förlust för alla oss som hade förmånen att ha honom som en vän och lagkamrat. Vi minns Dee som en spelare som brann för skölden och krigade på planen men även som en fin och omtänksam familjefar, säger Popov.

Djurgården hade under tisdagen krismöte med lagets spelare för att hantera den tragiska händelsen. Lagets nästa match är seriefinalen mot Köping Stars 14 januari, men den ser i dagsläget ut att bli flyttad.

ARTIKELN HANDLAR OM