Gör mål igen – efter tunga sorgen: ”Tufft”

Foto: JOHAN L F / BILDBYR N
SPORTBLADET

Stjärnan Sara Steen har börjat göra mål för Endre igen.

Nu förklarar hon bakgrunden till svackan efter VM:

– Min mormor gick plötsligt bort, det var väldigt jobbigt för mig, berättar hon.

Sara Steen var glödhet i höstas, sköt 17 mål på 13 matcher och var given i den svenska VM-truppen som spelade hem guld i Bratislava.

Men efter VM gick inte Endre-stjärnan att känna igen – och blev mållös i två raka matcher.

De två senaste matcherna har hon gjort mål igen, två påsar i förra helgens seger mot Rönnby och ett mål när det blev 6-3-seger borta mot Linköping.

Nu berättar hon om bakgrunden till svackan efter VM:

– Min mormor gick bort för tre veckor sedan och jag har inte kunnat tänka så mycket på innebandy. Det har varit tufft för mig, säger Sara Steen.

– Det hände en torsdag och sedan spelade vi match både fredag och söndag, jag kunde inte alls prestera. Jag försökte koppla bort det som hänt men det gick inte.

”Hände så oväntat”

Stod du din mormor nära?

– Vi har varit nära under min uppväxt, men det var framförallt att det hände så oväntat som var det jobbigaste. Hon var bara 66 år och inte sjuk, det kom väldigt plötsligt. De två senaste matcherna är jag ändå kunnat fokusera mer på spelet.

Sara Steen är 22 år men redan inne på sin nionde (!) säsong i SSL.

Ifjol fick hon ett stort genombrott som skruvade upp förväntningarna rejält inför i år.

I Sportbladets stora SSL-enkät inför säsongen spåddes hon vinna SSL:s skytteliga. Just nu är hon nia med sina 20 fullträffar.

– Oj, kul att höra att spelarna trodde jag skulle vinna. Det är min roll att göra mål, sedan får vi se om jag vinner någon skytteliga eller inte, säger hon.

”Inte tänka på målen”

Har du känt av de ökade förväntningarna inför i år?

– Jag kände av pressen i början av säsongen, men jag tycker jag hanterat det bra. Jag försöker inte tänka på att göra mål, jag försöker bara gå in och göra jobbet för då brukar målen komma.

Har du satt någon målsättning på antal mål?

– Nej, jag tänker främst på att jag vill göra fler poäng än ifjol för det betyder troligen att vi går längre som lag.

Endre ligger just nu trea i tabellen.

– Alla i vårt lag vill vinna SM-guld, men vi har sagt att vi först ska ta oss till slutspel och säkra hemmaplan i kvartfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM