Massa tog pole i Istanbul

Publicerad:
Uppdaterad:

Ferrarri-föraren har nu chansen att upprepa segern från ifjol

Ferraris Felipe Massa vann Turkiets Grand Prix i fjol. I år har han stor chans att upprepa bedriften. I lördagens tidskval hade brasilianaren snabbaste tid. VM-ledande Lewis Hamilton var 44 tusendelar långsammare och startar som tvåa. I andra startled återfinns Kimi Räikkönen och Fernando Alonso.

– Det var väldigt jämnt, sade Massa efter säsongens femte pole position. Det var hela tiden en hård kamp mellan alla fyra förare.

Om inget oförutsett händer i söndagens lopp kommer brasilianaren troligen att förbättra sig mot senaste tävlingen i Ungern. På grund av att stallmekanikerna missat att fylla bränsle i hans Ferrari kvalade han in som 14:e och mäktade bara med en 13:e plats.

I Ungern drabbades McLaren av både interna stridigheter och straff efter en incident under kvalet. Alonso kvalade in till pole men flyttades ner till femte plats vilket gav Hamilton förstaplatsen. Britten vann loppet, spanjoren var fyra men stallet fick inga poäng att räkna i märkes-VM. Regerande världsmästaren är revanschsugen, nykomlingen Hamilton vill utöka sin totalledning och båda säger nu att de lagt bråket bakom sig.

– Jag tror det kan bli ett bra lopp, sade Hamilton.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport