Ny jättesponsor tar över Masters

SPORTBLADET

Årets tävling blir den sista – men bara till namnet

Snart är Scandinavian Masters ett minne blott.

Namnet alltså.

Till nästa år kommer tävlingen sannolikt heta något annat.

– Vår målsättning är att ha en ny titelsponsor inom några månader, avslöjar Masters Vd Fredrik Nilsmark.

Arbetet med att förnya Scandinavian Masters fortsätter för firma Nilsmark och Parnevik. Högst upp på listan över nyskapande åtgärder står en ny jättesponsor som också bildar namn på den nya produkten.

Tävlingen har haft namnet Scandinavian Masters i någon form sedan 1991 och ett nytt namn är en åtgärd som är viktig både symboliskt och ekonomiskt.

– Vi förhandlar med några intresserade företag men det är en lång process, berättar Nilsmark.

Jagar långt avtal

Målsättningen är att skriva ett längre kontrakt som ger trygghet flera år framöver.

En andra punkt är att ge tävlingen en utökad nordisk plattform. Därför har Scandinavian Masters nyligen köpt Teliatouren, och genom nya arbetsnamnet Masterstour ska spelare kunna ta sig in i huvudtävlingen på fler sätt.

– Det är viktigt för oss att få en ökad nordisk prägel. Det arbetet har inletts och kommer att fortsätta, säger Fredrik Nilsmark.

Det innebär bland annat att flera arrangemang runt tävlingen läggs utanför Sverige, i de andra nordiska huvudstäderna.

Vill ha ny speltid

En tredje punkt som är viktig – men inte så enkel som det kan tyckas – är tävlingens plats på Europatourschemat. Som det är nu ligger tävlingen just efter PGA-mästerskapet i USA, vilket gör uppgiften att få hit spelare i absolut världsklass svår.

Många tycker att platsen som Deutsche Bank har, just efter British Open i slutet av juli, är den bästa, eftersom det skulle bli enklare att få spelare att stanna kvar i Europa en vecka efter The Open.

– Om man har finansiella resurser så vore det ett bra alternativ, säger Robert Karlsson, som spelat 18 Masters och som kom trots PGA-spel i förra veckan.

Helt klart är att Fredrik Nilsmark och Jesper Parnevik är fast beslutna att renovera Scandinavian Masters och ett nytt namn kommer att bli ännu ett steg in i framtiden.

Från SEO till Masters

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf