En match från ny Wimbledon-final mot syrran: "Vore grymt"

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Femte finalmötet mellan systrarna Williams nära

Serena Williams slog ryskan Anastasia Pavlyuchenkova i kvartsfinal.
Foto: TT
Serena Williams slog ryskan Anastasia Pavlyuchenkova i kvartsfinal.

Det har inte hänt sedan 2009, men snart kan det vara dags igen.

Systrarna Williams är en match från att mötas i final i Wimbledon – för femte gången.

– Det vore grymt att få henne som motståndare, säger Serena Williams efter kvartsfinalvinsten mot ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Att världsettan Serena Williams skulle gå långt i Wimbledon räknade nog de flesta kallt med. 34-åringen tog sig till final i Franska Öppna tidigare i sommar och har haft en stabil resa fram till semifinal i Wimbledon.

I dagens kvartsfinal mot Anastasija Pavljutjenkova3 blev det en odramatisk seger i två raka set, 6–4, 6–4.

– Jättekul att få vinna i dag. Det kändes riktigt bra, säger Serena Williams i C More.

Desto färre var det nog som hade räknat med att hennes syster Venus Williams skulle gå lika långt.

"Hoppas hon tar sig till final"

I dag blev det nämligen klart att den 36-åriga världsåttan tog sig till semifinal i Wimbledon även hon. Detta efter seger i två raka set, 7–6, 6–2, mot Yaroslava Shvedova från Kazakstan.

Detta innebär att de båda systrarna är klara för varsin semifinal på varsin sida av slutspelsträdet – och bara är en match från att mötas i en final.

– Det vore grymt att få henne som motståndare, jag hoppas verkligen hon tar sig till final. Och om inte jag tar mig dit så vill jag givetvis att hon ska vinna den också.

De har tillsammans tagit smått sanslösa elva Wimbledon-titlar, varav Serena vunnit sex och Venus fem.

Skulle det bli ett nytt klassiskt syskonmöte i årets final blir det första gången som det inträffar sedan 2009 och totalt femte gången i ordningen.

Bästa resultatet på sex år

För Venus del är det första gången som hon är kvar bland de fyra bästa sedan just 2009. Hon är nu den äldsta semifinalisten sedan Martina Navratilova gick lika långt i turneringen 1994.

– Det är inte alltid man får uppleva sådana här ögonblick. Jag antar att det händer ofta om man är Serena Williams, men för Venus Williams är det här en fantastisk dag, säger Navratilova, enligt TT.

Venus Williams får i semifinalen möta tyskan Angelique Kerber som överraskande vann Australian Open i vintras.

Det enda som kan stoppa Serena Williams från en ny final i Wimbledon är en annan ryska. I semifinalen väntar Elena Vesnina som i dag enkelt slog ut Dominika Cibulkova från Slovakien med 6–2, 6–2.

Vidare i dubbeln

Systrarna Williams har en speciell relation då de ena dagen kan vara bittra fiender på tennisbanan och den andra spela i samma lag.

Som i kväll när de i dubbelturneringen tog sig vidare från den tredje omgången. Mot tjeckiska duon Andrea Hlavackova och Lucie Hradecka vann amerikanskorna i raka set – 6–4, 6–3.

– Vi pratar inte så mycket med varandra under turneringar. Förutom när vi spelar dubbel tillsammans. Hur det än går där är vi glada över att vara framme i semin i singeln, säger Serena Williams.

Publicerad: