Håkan Ericson: ”Kalla det en liberoroll...”

SPORTBLADET

”...en allmän hjälpreda helt enkelt”

Erik Hamrén utökar sin redan stora stab.

U21-kaptenen Håkan Ericson får en betydande roll i EM där han bland annat ska vara med på träningarna och hjälpa till med att ta ut startelvan.

– Kalla det en liberoroll, säger Ericson bland annat till Sportbladet.

Håkan Ericson ledde U21-landslaget till EM-guld förra sommaren.

Han var en av kandidaterna när det spekulerades om ny förbundskapten och Erik Hamrén ska ha lagt ett ord för honom till förbundsledningen.

Men förbundet valde i stället Janne Andersson till Hamréns efterträdare.

Ansluter senare

Nu väljer Hamrén att ta med Ericson i sin EM-stab.

Ledarstaben runt landslaget har aldrig varit större än under Hamrén och nu utökas den alltså på slutet med ytterligare ett namn. Ericson var med när EM-truppen samlades förra måndagen för att prata med spelare om OS, däribland Zlatan Ibrahimovic. Nu är han med sitt U21-landslag, som EM-kvalar mot Georgien på fredag, för att sedan ansluta till EM-truppen när den anländer till Frankrike den 8 juni.

Ericsson har ingen formell titel under EM men får en inte obetydlig roll:

– Kalla det en liberoroll. Jag kommer att vara med runt träningarna, vara lite bollplank till Erik i laguttagningar och en resurs att bevaka motståndare om vi går vidare från gruppen, säger Ericson till Sportbladet.

Sex spelare från U21

– En allmän hjälpreda helt enkelt. Jag blir också en extra kommunikatör med de spelare som är med från U21-EM förra sommaren.

Det är hela sex spelare med från det guldlaget: John Guidetti, Oscar Lewicki, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Oscar Hiljemark och Patrik Carlgren.

Med den extra kock som ska med till Frankrike vid sidan av förstekocken Mats Broström blir det hela 21 ledare, nästan lika som antalet spelare (23).