Coleman: Nu ska jag sura & vara arg

SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. Sverige kom på en fin femteplats i damernas lagkapp.

Men en av simmarna är rejält irriterad på sin prestation.

– Nu ska jag sura och vara arg i 30 minuter, säger Michelle Coleman.

Under lördagskvällen svensk tid tog sig Sveriges 4x100 meter fritt komfortabelt till nattens final. Ändå var Michelle Coleman besviken över sin startsträcka: 54,39 var sju tiondelar över personbästat och 22-åringen passerade de skrivande journalisterna utan att ge någon kommentar.

I finalen var hon aningen snabbare. Hon växlade som fyra på 54,19 och såg lagkamraterna Sarah Sjöström, Ida Marko Varga och Louise Hansson gå i mål som femma bakom suveräna segrarna från Australien som slog världsrekord. Placeringen är fullt godkänd med blågula ögon, men Coleman var fortsatt självkritisk.

– Det var inte katastrofalt för min del, men det var verkligen inte det jag skulle göra eller hade hoppats på. Men nu står man här efteråt och det är inte mycket man kan göra, säger hon och kan inte specificera vad som gått fel.

"Jag var supertaggad"

– Ingen aning. Jag är frustrerad och fundersam. Jag var supertaggad, jag var jätteglad och inte allt för nervös. Träningen har gått bra, så det var inte starten jag hade hoppats på. Jag hade hoppats på att Kazan memories (hon syftar på sitt misslyckade VM förra sommaren, reds anm) skulle swisha iväg, men det är lite upprepat från förra året.

Problemet i båda loppen var att Coleman, som hon själv uttrycker det, stendör sista femton. För att komma stärkt ur en misslyckad prestation ska hon analysera sina insatser med sin tränare – men först ska hon kosta på sig en känslosam halvtimme.

– Nu ska jag sura och vara arg i 30 minuter. Sedan får jag gå vidare. Man måste få vara arg och besviken för att kunna släppa det, säger Coleman.

ARTIKELN HANDLAR OM