Missen: Tappade bort 380 000 kr – i taxin

avMichal Wolski

SPORTBLADET

Svenska stjärnan om kostsamma tabben

Han var framgångsrikt pokerproffs men slutade tvärt för två år sedan.

Nu berättar Ramzi Jelassi om livet efter pokern – och gången då han glömde 40 000 euro, motsvarande 380 000 kronor i taxin.

– Jag fick springa ut från flygplatsen och jaga ikapp taxin, men den var så klart long gone, säger han i podden Syn! hos Poker.se.

Foto: Foto: Pokerstars.
Ramzi Jelassi.

Det var för drygt två år sedan som Ramzi Jelassi, då 27, överraskande meddelade att han lägger av helt. Då hade svensken spelat in drygt 2,5 miljoner dollar, motsvarande 21 miljoner kronor i liveturneringar och var en av de största blågula pokerstjärnorna. Största framgången var segern i Main Event vid EPT Prag 2012.

I dag pluggar han psykologi.

– Jag tror inte jag har spelat en enda pokerhand på två år, säger han i podden.

”Har investerat i en lägenhet”

I podden berättar 29-åringen om tiden som hyllat pokerproffs, hur det var att vinna EPT Main Event, hur suget efter livepokern kommer ibland – och att han lagt undan en del av vinstpengarna från pokern.

– Lagt undan och lagt undan. Jag har investerat i en lägenhet till mig själv. Sedan har man lite i fonder och sådant där, så det kan man säga att det har man väl.

”Då hade man ju pengar överallt”

Jelassis relation till pengar var dock annorlunda under proffstiden, framkommer det i podden.

När svensken skulle checka in på flygplatsen i Amsterdam efter en turnering upptäckte han att datorväskan saknades. Den var kvar i taxin, som redan hunnit åka iväg.

I väskan låg prispengar till ett värde av 40 000 euro, nästan 380 000 kronor i dagens växelkurs. Pengar han aldrig såg röken av.

– Jag kom ihåg att jag var irriterad i två dagar, sedan glömde jag bort det. Jag är mer bitter för det nu, för nu känner man hur stor skillnad det skulle gjort. Men då var ju inte pengarna en sådan grej, då hade man ju pengar överallt kändes det som.

Lyssna på podden här (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker