Matchen mot Iran ser ut att bli av – spelarna har fått visum

Foto: BILDBYRÅN

avEmelie Fredriksson, Petra Thorén

SPORTBLADET

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Svenska fotbollförbundet har fått besked från det iranska förbundet.

Nu kan Sportbladet berätta att träningslandskampen på torsdag ser ut att bli av.

16 spelare och tre ledare ska ha fått visum beviljat – och förväntas landa i Göteborg imorgon.

Det har varit oklara besked in i det sista.

Men nu pekar allt på att Sverige möter Iran i en träningslandskamp på nationalarenan Gamla Ullevi på torsdag.

16 spelare och tre ledare har fått visum beviljat, enligt information som Svenska fotbollförbundet har fått av den svenska ambassaden i Teheran. Det innebär att en viktig pusselbit fallit på plats och att förusättningarna för att laget ska kunna resa till Göteborg finns.

"Många har jobbat hårt"

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand har haft kontakt med det iranska förbundet och planen är laget ska komma med flyg till Göteborg imorgon.

– Samarbetet med den svensk ambassaden har varit viktigt och många personer inom SvFF har jobbat hårt för att lösa den här frågan. De har nu bekräftat att de kommer, men jag lever efter principen att inget är klart förrän det är klart, säger Sjöstrand till Sportbladet.

Matchen blir Irans första i Europa och bland svenska spelare och ledare har viljan hela tiden varit att möta Iran i mötet som betyder mer än bara det sportsliga.

"Bli förebilder"

– Jag tror att det är viktigt att det blir av. De kan få känna en frihet och acceptans att få komma hit och spela, har lagkaptenen Caroline Seger sagt.

– Jag tror att de skulle bli stora förebilder och det är därför man vill att matchen ska bli av. Det hade varit grymt om de kunde få spela i Europa och bli förebilder för den nya generationen, säger Kosovare Asllani.

ARTIKELN HANDLAR OM