AIK:s galna ras – släppte in 17 mål

avJonas Gustavsson

”Vad händer liksom?”

Vilket ras, AIK.

Falun vann med förkrossande och förnedrande 17-2 (!) på hemmaplan.

– Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, säger lagkaptenen Patrik Hagberg.

Foto: BILDBYRÅN
Patrik Hagberg var allt annat än glad efter kollapsen.

Bortamatchen mot Falun i SSL förvandlades till en mardröm för AIK. Dalalaget vann första perioden med 5-0, andra perioden med 8-1 och matchen med makalösa 17-2.

– Vad ska jag säga? Vi måste rannsaka oss själva. Det är inte okej. Det ska finnas en stolthet i att bära AIK-märket och då kan det inte se ut så här, säger AIK-kaptenen Patrik Hagberg.

– Falun är seriens bästa lag och att möta dem borta är kanske den svåraste matchen på hela säsongen, men vi hade ingen aggressivitet, inga fötter, ingenting. Det är hatten av för Falun, men vi var inte med.

Vad sa ni för något till varandra under matchen?

– Det hjälper inte om jag eller coachen skäller, det var bara så här idag. Vi låg under med 13-1 efter två perioder och man visste inte om man skulle skratta eller gråta, men i sista försökte vi gå ut och ha lite kul och tända laget på det sättet. Sista perioden var ändå okej.

”Ner som en pannkaka”

Ni släpper in 17 mål...?

– Ja, vad händer liksom? Falun hade bra rull men det ska inte få bli 17 mål. Vi får analysera och titta på vad vi gör i de situationerna som ger baklängesmål.

Raset var en total kontrast mot premiären som AIK sensationellt vann mot dubbla SM-finalisterna Linköping.

– Vi kanske tror att vi är bättre än vi är. Det var upp som en sol och ner som en pannkaka, säger Hagberg.

Hur går ni vidare?

– Vi kan inte tänka för mycket. Den här matchen är glömd på så sätt, vi lär oss av det som hände och tar nya tag. I premiären var vi riktigt jobbiga att möta och sprang sönder Linköping, det måste vi tillbaka till. Idag var det sega ben och inga fötter.

Faluns förstafemma gjorde hela 17 poäng i matchen och Alexander Galante Carlström (fem mål och två assist) samt Rasmus Enström (två mål och en assist) visade storform.

– De var outstanding. När man möter dem med det flow de hade så smäller det bara, säger Hagberg.

■ ■ ■

Efter att ha inlett säsongen med dubbla förluster så kunde regerande mästarna Storvreta ta höstens första seger via en 6-2-viktoria borta mot nykomlingen Team Thorengruppen.

Henrik Stenberg smällde in två av målen och Alexander Rudd svarade för tre poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM