MMA

Rousey chanslös i omtalad comeback

Nunes försvarade sitt bälte – och delade ut känga till stjärnan: ”Kan sluta nu”

Av: 

Hampus Hagman

SPORTBLADET

48 sekunder.

Mer tid behövde inte Amanda Nunes för att försvara sitt titelbälte mot Ronda Rousey – som kan ha skickats ut från oktagonen för gott.

– Jag är bäst på den här planeten, nu kan Rousey sluta och fortsätta med filmer, glöm henne, sa brasilianska mästarinnan i segerintervjun.

Huvudkortet på UFC 207 i Las Vegas handlade mest om att det var Ronda Rouseys comeback. 29-årige Rousey har varit borta från oktagonen i 13 månader, sedan hon blev knockad av Holly Holm, en förlust som kostade UFC-titeln.

Amanda Nunes, 28, snodde senare bältet vid UFC 200 i juli när hon gjorde proceduren kort med Miesha Tate. Brasilianskan med fyra raka segrar har varit dominant i viktklassen men fick ändå stå i skymundan för Rousey inför nattens fajt.

Men den störste kvinnliga MMA-profilen någonsin fick inte tillbaka sitt bälte.

Comebacken slutade otroligt snopet redan efter 48 sekunder in i första ronden, då domaren bröt efter att Rousey knappt försvarade sig i den stående boxningsduellen.

”Visste jag skulle spöa henne”

I stället blev Nunes först detta år att försvara titeln i bantamvikt, som suttit runt tre olika midjor bara i år. Och hon hade inga problem med att allt fokus inför matchen låg på Rousey.

–– Jag älskade det, för nu kunde jag visa alla och tysta dem.

– – Jag vet att de älskar henne och att hon är stor, men ingen ska ta bältet från mig. Jag var så beredd för den här fajten och jag visste att jag skulle spöa skiten ur henne, sa Nunes i Viaplays direktsändning.

Lönen: 25 miljoner

Rousey flydde oktagonen direkt efteråt men fick som plåster på såren cirka 25 miljoner kronor för att ställa upp på fajten, enligt ESPN:s uppgifter. Det trots att hon nobbade media inför och inte hjälpte till med att haussa fajten och därmed inte fick ta del av tv-inkomsterna. En lönecheck i klass med den historiskt feta Conor McGregor fått.

Efter den förnedrande förlusten såg Nunes till att strö lite extra salt i såren på Rousey och laddade upp ett montage på sin Instagram där hon körde runt Rousey i en barnvagn.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

MMA

UFC

Ronda Rousey

Amanda Nunes