Målet: Gå i mål

SPORTBLADET

ZAGREB. Fyra tävlingar och fyra urkörningar.

Med en månad kvar till VM hoppas Anna Swenn-Larsson kunde vända den negativa trenden.

– Gör jag inget resultat tror jag inte att att de kommer att skicka mig på ett VM, säger hon.

Anna Swenn-Larsson har fått en tung start på säsongen. Efter fyra slalomtävlingar har svenskan inte tagit sig i mål i någon.

– Det har absolut satt sig i huvudet. Första två racen kände jag att jag var i riktigt bra form. De senaste racen känner jag väl inte riktigt att jag har haft självförtroendet, säger hon och fortsätter:

– Klart man har varit lite stressad, fyra DNF är inte kul. Men jag tycker ändå att jag har jobbat vidare och ­inte lagt mig under snön. De ­senaste två dagarna har det gått bra och jag hoppas alltid att man ska få ut det, men det är lättare sagt än gjort.

Vill inte tänka på VM

Med en månad och tre slalom­tävlingar kvar till VM är Swenn-Larsson med­veten om att resultaten ­måste börja komma.

– Jag försöker att inte tänka på det. Självklart har det varit, och är, det stora målet för säsongen. Men det här var väl ingen drömstart så jag försöker att inte fokusera på det. Men gör jag inget resultat tror jag inte att de kommer att skicka mig på ett VM.

Är det VM-platsen som gör dig stressad?

– Man får ju mycket tankar i huvudet. Men jag har på slutet bara att försökt tänka att det blir en bonus. Självklart vill jag vara där, men nu tar jag bara tävling för tävling.

25-åringen fick hjärn­hinneinflammation inför säsongen, men den ska inte ha påverkat hennes prestation.

– Det ska inte vara den som härjar. Det är väl andra hjärnspöken. Jag jobbar mentalt, men det är många bitar som ska falla på plats och det har det väl inte gjort än.