Karlsson trea – Lampic sist efter obstruktion

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Hon var fyra över mållinjen.

Men Frida Karlsson får ändå en pallplats.

Detta efter att Anamarija Lampic blivit av med andraplatsen för obstruktion i sprintfinalen i Tour de Ski.

– En dag full av överraskningar, säger Frida Karlsson efter sin första sprintpallplats i världscupen.

Det blev dramatiskt efter målgången i Val Müstair. Frida Karlsson, vars största seniorframgångar hittills i karriären kommit på längre distanser, stod för en överraskande sprintframgång och blev fyra. Hennes bästa sprintplacering i världscupen.

Eller ja, där och då trodde hon att hon hade blivit fyra i alla fall.

För det skulle sluta med något ännu bättre.

För efter granskning petades Anamarija Lampic, som på upploppet utmanade Linn Svahn om segern, från andraplatsen på grund av obstruktion efter en incident med hemmahoppet Nadine Fähndrich. Hon slutade i stället sexa och sist i finalen – Jessica Diggins ny tvåa och Frida Karlsson blev ny trea.

”Det är coolt”

– En dag full av överraskningar. Jag var på väg ner i bussen, och så ringer de och säger att jag ska på blomsterceremoni. Så det här hade jag inte förväntat mig. Men det blir ju lite tudelat också, det är kanske inte på det sättet man vill komma på pallen. Det är ändå en pallplats, säger Frida Karlsson.

Hur högt rankar du den här pallplatsen?

– Det är coolt, det är ett kvitto på att jag ändå hänger med i sprint också. Och det ska jag ta med mig, det bygger ett gott självförtroende.

Karlsson trea, och Linn Svahn vann sprinten som var den första etappen i Tour de Ski. Nästa – som är tio kilometer masstart – avgörs i morgon, lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.