Coronasmittade stjärnan firade med laget

Coronasjuka stjärnan Justin Turner firade på planen med övriga laget.

Innan hade han fått lämna mitt under matchen på grund av ett positivt covid-19-test.

För att sedan vara tillbaka när Los Angeles Dodgers vunnit World Series för första gången på 32 år.

Mitt i den sjätte finalmatchen mellan Los Angeles Dodgers och Tampa Bay Rays i Arlington i Texas upptäcktes att Justin Turner hade drabbats av coronaviruset.

Det var under andra inningen som Major League Baseball blev informerad av laboratoriumet om att den 35-årige infieldern hade lämnat ett positivt coronatest tidigare under dagen.

Tredje baseman Justin Turner togs av planen efter den sjunde inningen utan att laget informerade om orsaken.

– Vi fick veta under matchen att Justin Turner hade testats positivt för covid-19. Han sattes omedelbart i karantän för att förhindra smitta, säger MLB:s högste chef Rob Manfred.

Kramades med frun

Efter matchen stod Justin Turner plötsligt där mitt i händelsernas centrum igen.

Han höll i trofén, pratade med lagkamrater, var med på segerbilderna och kramades med frun.

– Glöm allt det där, han är en del av laget. Vi tänker inte exkludera honom från någonting, säger lagkamraten Mookie Betts.

Efter firandet skrev Justin Turner själv på sociala medier om vad som hade hänt.

”Tack till alla som hört av sig! Jag mår jättebra, jag har inga symptom alls. Jag fick precis uppleva alla känslor man kan föreställa dig. Jag kan inte förstå att jag inte kunde vara ute där och fira med grabbarna! Jag är så stolt över det här laget och jag är otroligt glad för staden LA”, skriver Justin Turner på twitter.

”Vill byta plats”

Bilderna från firandet har skapat mycket uppmärksamhet och fått många reaktioner.

– Det känns i magen. Det smärtar mig. Jag kan inte föreställa mig hur han känner sig. Om jag kunde byta plats med honom just nu skulle jag göra det, för den mannen förtjänar mer än någon att ta en bild med den trofén, fira med oss, ha sin familj runt sig och njuta av det här ögonblicket. Det har tagits bort från honom, och det känns inte rätt. Det känns inte bra för mig, säger lagkamraten Corey Seager.

Klubben försäkrar att alla genomgick snabbtester när de återvände till hotellet och att de ska vidta åtgärder för att smittan inte sprids vidare.

Los Angeles Dodgers vann World Series för första gången sedan 1988 efter att ha vunnit mot Tampa Bay Rays med 4–2 i matcher.

Den klassiska basebollklubben har tagit sig till tre finaler de senaste fyra åren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.