Sergio Perez klar för Red Bull

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alex Albon lämnar Red Bull Racing. Han ersätts av Sergio Perez.

– Ända sedan jag debuterade i Formel 1 har jag drömt om att kunna föra för ett team som kan slåss om titlar, säger mexikanen.

När Sergio Perez körde hem karriärens första seger i Bahrain hade han inget kontrakt för 2021, men han drömde om att få stanna. Ett par veckor senare har han säkrat en styrning för 2021 – i ett toppteam.

Han ersätter Alex Albon hos Red Bull Racing och blir kollega med Max Verstappen.

– Jag kommer att vara oerhört stolt när jag rullar ut på startuppställningen i Red Bulls färger, som kollega till Max, säger Perez i en kommentar.

Sergi Perez kör för Red Bull 2021

Sergio Perez kommer från Mexiko, han har tävlat i F1 sedan år 2011 och han har tävlat för team som Sauber, McLaren, Racing Point (tidigare Force India). Under sin långa karriär har han vid flera tillfällen bevisat att han är en väldigt duktig och jämn racerförare. Totalt har han tagit tio pallplatser, den senaste var segern i Bahrain för ett par veckor sedan. Under säsongen 2020 körde han in på en fjärdeplats i VM, trots att han missade två deltävlingar under sommaren då han var sjuk i corona.

– Teamet har samma vinnarmentalitet som jag och jag är här för att visa vad jag kan och hjälpa teamet att slåss om ytterligare titlar.

Albon reservförare

Red Bull vann fyra VM-titlar tillsammans med Sebastian Vettel (2010–2013), men har inte kunnat utmana Mercedes sedan det nya reglementet kom 2014. I år har Max Verstappen kört hem segrar, samtidigt som kollegan Alex Albon var klart distanserad. Han får nu lämna sin plats på gridden, men kommer att stanna kvar i teamet som test- och reservförare.

– Alex är en uppskattad medlem i vårt team och vi har funderat både länge och väl över detta, säger Red Bulls teamchef Christian Horner i ett pressmeddelande.

– Vi tog oss tid att utvärdera all data och alla prestationer och nu har vi bestämt oss för att Sergio är den riktige föraren för att ta platsen intill Max Verstappen 2021.

Därmed återstår nu bara en förarplats till F1 2021, den hos Mercedes intill Valtteri Bottas. Det mesta talar för att den flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton förlänger kontraktet, men ännu är inget avtal undertecknat.

Hela listan - alla förare och team i F1 2021

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE