Lösningen: Kom och åk för Sverige

Jönsson: Har en plats över

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Petter Northug är petad från säsongsavslutningen i Kanada.

Då vill Emil Jönsson att den norske rivalen ska byta landslag.

– Vi har en plats över efter sjukdom, säger Jönsson till Dagbladet.

Petter Northug tvingades till en lång vila innan skid-VM efter att ha övertränat och kom till VM i Lahtis som ett stort frågetecken. Men trots den långt ifrån perfekta uppladdningen lyckades 31-åringen trots allt nå både en femteplats och en åttondeplats i de olika VM-loppen.

Northug förklarade samtidigt att formen var på uppåtgående, snarare än på topp, under mästerskapet vilket lovade gott inför världscupavslutningen i Kanada 17-19 mars men när den norska truppen till minitouren presenterades saknades trots det Northugs namn.

”Tråkigt att Petter petas”

– Jag tycker det är väldigt tråkigt att Petter blir petad. Vi behöver honom i tävlingarna och jag hade önskat att Petter var med. Men Norge har väldigt många bra åkare som alla har presterat tillräckligt bra för att kvalificera sig så någon måste tyvärr stanna hemma, säger svenske åkaren Emil Jönsson till Dagbladet.

För att lösa problematiken föreslår Jönsson, som har en långt gången rivalitet med Northug, att norrmannen helt enkelt blir svensk.

– Vi har en plats i den svenska truppen efter en sjukdom. Petter har väl en svensk landslagsdräkt där hemma som han kan tävla i, säger Jönsson.

Foto: Ulf Palm/TT / TT NyhetsbyrÂn
Northug tävlade i en svenskdräkt i Bruksvallarna 2015.