”Blir en laddad avslutning”

Pontus Tidemand i sekundstrid om segern

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: @World
Tar Tidemand årets andra seger?

Pontus Tidemand har ett övertag inför avslutningen.
Men Mexikos VM-rally är en riktig thriller.
– Det blir en laddad avslutning, säger han.

Tidemand som kör WRC2 i par med Jonas Andersson inledde Mexikos VM-rally mycket starkt under fredagen, men lördagen var väldigt tuff. De tävlande körde närmare 160 kilometer i väldigt tuff terräng och Tidemand som hade ledningen med en halv minut inför gårdagens första sträcka låg efter fransmannen Eric Camilli vid serviceuppehållet mitt på dagen.

Under eftermiddagen var det sedan en tuff kamp, där fransmannen hade övertaget till en början, men svensken svarade och tog in sekund efter sekund.
– Jag gillar tajta fighter som den här. Det är sådant som gör att man utvecklas som förare och det håller spänningen vid liv, säger Pontus Tidemand.

Stark avslutning

Dagen avslutades med två superkorta specialer på en stadssträcka och TIdemand vann båda. Det gör att han har en ledning på två sekunder inför de två sista etapperna.

– För att ha en chans här räcker det inte att trycka på och vara snabb utan man måste köra kontrollerat för att ta sig i mål. Vi har en riktigt bra position inför morgondagen samtidigt som vi har mästerskapet i tankarna och kan inte göra något galet, säger Tidemand som leder VM.

– Det blir en laddad avslutning.

Meeke mot segern

Det återstår nästan fem mils körning under söndagen och i WRC har Kris Meeke fortfarande ledningen, han är 30,9 sekunder före Sebastien Ogier som gjorde ett misstag på den 13:e etappen.

– Vi snurrade i en hårnål, det gick långsamt och vi tappade ungefär tio sekunder, säger den regerande mästaren.

Thierry Neuville ligger trea, men han är över en minut efter Meeke. Klarar belgaren den placeringen i mål är det Hyundais första pallplats efter comebacken i rally-VM. Mästerskapsledaren Jari-Matti Latvala ligegr sexa, han inledde tävlingen med bromsproblem och i går drabbades han av en punktering sedan han kört på en sten. Tidemand ligger på plats tio totalt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC2

WRC