Bengtsson inställd på svenskt rekord

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Angelica Bengtsson är sugen på att återigen vara nummer ett i Sverige.
SPORTBLADET

KARLSTAD. Angelica Bengtsson gör comeback på tävlingsbanan igen i Karlstads GP på tisdagskvällen.

Och målet är självklart.

– Ja, jag vill ha tillbaka mitt svenska rekord. Jag är sugen på att hoppa riktigt högt, säger hon.

Angelica Bengtsson har inte tävlat sedan Bauhaus-galan i Stockholm den 18 juni.

Då skadade hon sig i första försöket på 4.75, som hade varit nytt svenskt rekord med fem centimeter om hon klarat.

I stället fick hon se Michaela Meijer hoppa 4.71 i Göteborg den 2 juli, centimetern över Angelicas gällande svenska rekord på 4.70.

– Ja, det var lite frustrerande att sitta och ha ont i fötterna samtidigt som hon tog det. Men nu är jag skadefri igen och målet är att ta tillbaka det så snabbt som möjligt, säger hon.

– Samtidigt är det bra med konkurrensen och Michaela sporrar mig verkligen. Vi har växt upp med att sporra varandra. Det var när hon var skadad i två år som jag stagnerade lite.

Blivit av med rekorden

Angelica var världens största stavtalang som ung och krossade rekord på rekord när hon var junior. Och hon vann två raka junior-VM 2010 och 2012.

– Men nu har jag blivit av med alla rekorden. Samtidigt har det gett extra motivation sedan jag blev av med det senaste.

I Karlstads GP kommer hon att sikta högt, men är samtidigt osäker på den exakta formen efter att inte ha tävlat på över en månad.

– Allt har gått bra, även om det blev ett onödigt uppehåll efter Stockholm. Men jag har tränat på bra under tiden jag varit näst bäst i Sverige.

Är det så nu känner - näst bäst?

– Ja, men så är det ju. Antingen är du bäst eller inte. Och just nu är jag tvåa.

”Blir lite av ett test”

I Karlstad kommer Angelica att ha med pappa Glenn som coach för första gången den här säsongen. Hon har också ökat ansatsen från fjorton till sexton steg.

– Ja, vi drog ner till fjorton steg, för det kändes som jag var lika långsam som med sexton. Men så var det inte. Så nu är jag tillbaka på sexton igen och det tror jag kan hjälpa lite. Så det blir lite av ett test för att se hur allt fungerar inför VM.

Angelica känner sig också hemma i Karlstad där pojkvännen Oscar Vestlund finns. Han satte nyligen personligt rekord och är Sverige-etta i slägga med sina 73.06.

– Men jag har aldrig tävlat här i Karlstad, även om jag tränat mycket inomhus i Våxnäshallen.

ARTIKELN HANDLAR OM