Kallas storform skrämmer Björgen: ”Ser stark ut”

Foto: TT
Kalla och Weng.

avFilip Durefelt

SPORTBLADET

Charlotte Kalla visar storform inför den kommande OS-säsongen.

Något som både överraskar och skrämmer Marit Björgen.

– Charlotte ser väldigt stark ut, säger den norska skiddrottningen till Dagbladet.

Foto: TT
Björgen i loppet.

Det är mindre än sju månader kvar tills OS i Pyeongchang invigs.

Huruvida Therese Johaug kan delta i spelen blir klart senast i morgon, fredag, men även utan henne är de norska kvinnorna storfavoriter i flera av grenarna med storstjärnan Marit Björgen i spetsen.

Men den 37-åriga norskan har inte missat den imponerande sommar som Charlotte Kalla haft, med framför allt en tävling som sticker ut lite extra.

I en rullskidetävling över 7,5 i norska Lysebotn i slutet av juli, ett lopp som går rakt uppför med en höjdskillnad på 640 meter från start till mål, utklassade Kalla både Björgen och Heidi Weng, och hade 40 sekunder ner till tvåan som var Weng.

”Överraskande stark”

Tiden svenskan noterades för var bara tio sekunder långsammare än tiden som Therese Johaug, känd för sin starka klättring, körde i mål på 2016.

– Charlotte var överraskande stark uppför Lysebotn. Hon var inte så långt efter Thereses tid från i fjol, det är imponerande. Jag trodde nog att hon skulle ligga mellan mig och Heidi. Charlotte ser väldigt stark ut, säger Björgen till norska Dagbladet.

Foto: TT
Charlotte Kalla har numera med sin syster Cecilia Kalla som fysioterapeut under träningsperioderna.

Norskan ser nu fram emot duellerna den kommande säsongen.

– Först och främst tycker jag det är väldigt roligt att hon går så bra. Jag tror inte Charlotte haft en så bra sommar någon gång. Det kan bli många tuffa dueller till vintern.

OS i Pyeongchang avgörs den 9–25 februari 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM