Spår av cannabis i Tiger Woods kropp

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tiger Woods greps misstänkt för rattfylleri – och nu har rättsläkarens utlåtande blivit offentligt.

Enligt detta hade golfstjärnan inte mindre än fem olika substanser i kroppssystemet.

41-åringen hade bland annat brukat sömntabletter, smärtstillande och THC.

Det var i slutet av maj som Tiger Woods blev rubrikernas man i idrottsvärlden – dock inte för någon bedrift på golfbanan.

Den 41-årige före detta världsettan omhändertogs av polis vid 3-tiden på morgonen efter att han hade hittats sovande bakom ratten och påtagligt påverkad i sin bil som stod stilla på en landsväg utanför Jupiter, Florida.

Det rapporterades dock snabbt att det inte handlade om någon alkoholkonsumtion utan en mix av receptbelagda mediciner som låg bakom Woods onyktra tillstånd.

”Jag förstår allvaret av vad jag gjorde och jag tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte var inblandat”, skrev han i ett uttalande som fortsatte:

”Det som hände var en oväntad reaktion på mina läkemedel. Jag förstod inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt”.

Spår av cannabis

Woods har erkänt sig skyldig till ansvarslöst körande och gått med på att fullfölja ett rehabiliteringsprogram.

Detta innebär att en brottsutredning inte längre pågår och att rättsläkarens utlåtande, som avslöjar vilka preparat som Woods hade konsumerat, nu blivit offentligt.

Enligt rapporten från The Palm Beach County Sheriff's Office, som bland annat ESPN tagit del av, hade Woods brukat fem olika sorters substanser innan han omhändertogs av polisen natten till den 29 maj.

Det handlar om smärtstillande medel i form av Hydrocodone och Hydromorphone, Alprazolam (Xanax), sömnpillret Zolpidem och THC.

Det sistnämnda är en förkortning för tetrahydrocannabinol som är det huvudsakliga aktiva ämnet i cannabis.

Svåra ryggproblem har hållit Woods borta från allt golftävlande på senare tid och han har tidigare meddelat att han sökt professionell hjälp för att hantera sina mediciner, ryggsmärtor och sömnproblem.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN