NBA

Bäst betald i NBA genom tiderna

Av: 

Simon Sjöstrand

SPORTBLADET

En av NBA:s största stjärnor.

Nu har James Harden, 27, kritat på den största kontraktsförlängningen i NBA genom tiderna – värt närmare två miljarder kronor över sex år.

– Vi ska utmana om titeln, säger Houston-stjärnan till klubbens hemsida.

Houston spelade hem NBA-titeln två år i rad 1994 och 1995, men har de senaste åren fått nöja sig med en semifinal 2015 som bäst.

Texas-klubben hymlar dock inte med att man vill tillbaka till toppen. För en dryg vecka sedan blev det klart att Rockets värvar tungt inför nästa säsong i form av storstjärnan Chris Paul, som förde USA till OS-guld både 2008 och 2012, från Los Angeles Clippers.

”Två av ligans bästa”

32-åringen väntas bilda en stjärnduo ihop med Houston-giganten James Harden.

– Att sammanföra två av ligans bästa spelare i coach (Mike) D'Antonis spelsystem, ger oss ett lag som kan konkurrera på den högsta nivån i flera år framöver, sa Houstons ägare Leslie Alexander.

Nu har klubben förlängt även med Harden.

Och det är inget litet kontrakt som Houston har langat fram åt sin shooting guard.

Eller vad sägs om 170 miljoner dollar, närmare 1,4 miljarder kronor, för ytterligare fyra år, enligt bland andra ESPN och NBC Sports.

Två miljarder

Detta tillsammans med att Harden har två år kvar av sitt nuvarande kontrakt, värt 59 miljoner dollar, närmare en halv miljard kronor, innebär att 27-åringen har kritat på den största kontraktsförlängningen i NBA genom tiderna, enligt ovan nämnda källor.

– Houston är hemma för mig. Mr Alexander har visat att han är övertygad om att vinna och jag och mina lagkamrater ska fortsätta kämpa för att bli bättre och utmana om titeln, säger Harden till klubbens hemsida.

Sammanlagt är den Los Angeles-födde spelarens kontrakt värt närmare två miljarder kronor, med andra ord 380 miljoner kronor om året.

Därmed slår han Stephen Curry, 29, på fingrarna. För en vecka sedan skrev Warriors-stjärnan på ett nytt femårsavtal värt cirka 1,7 miljarder kronor, vilket innebär att amerikanen ”får nöja sig med” 340 miljoner kronor om året...

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NBA

Basket