Wozniacki: ”Det är inne med kurvor”

1 av 2 | Foto: Eric Lutzens / ERIC LUTZENS ESPN
SPORTBLADET

Caroline Wozniacki har tröttnat på kroppsidealet.

Nu är tennisstjärnan en av idrottsprofilerna som kastar kläderna i ESPN:s årliga magasin ”Body Issue”.

– Det är så inne att ha kurvor. Det är inne att se hälsosam ut, säger danskan.

Wimbledon är i full gång och världssexan Caroline Wozniacki satsar allt för att kamma hem sin första grand slam i karriären.

Inför tävlingen på All England Lawn Tennis & Croquet Club ägnade danskan dock tid till annat än tennis.

I en lång intervju med ESPN har Wozniacki talat om hur kvinnliga spelare på WTA-touren ofta blir iakttagna efter utseende – och hur less hon är på hur man som idrottskvinna förväntas se ut.

– Som kvinnlig spelare är man där ute helt ensam i kort kjol, och vi blir alltid bedömda och granskade. Folk har alltid åsikter om utseende, men för mig handlar det bara om att bli den bästa tennisspelaren och idrottaren jag kan bli.

”Ser bra ut på mitt eget sätt”

Nu har den forne världsettan deltagit i ESPN:s årliga magasin ”Body Issue” vars syfte är att hylla den idrottsliga kroppen och illustrera hur den kan skilja från idrott till idrott.

Wozniacki är således en av många världskända idrottsnamn som har kastat kläderna i årets upplaga och poserat naken i sin egen idrottsliga miljö. I det här fallet: en tennisbana.

– Jag har insett att jag inte kan tillbringa tiden med att stressa över något som jag inte har och istället bejaka det jag faktiskt har. Det är så inne att ha kurvor nu. Det är inne att se hälsosam ut. Om jag inte ser ut som en supermodell så är det okej, jag ser bra ut på mitt eget sätt.

Wozniacki är vidare till den tredje omgången i Wimbledon efter vinst i två raka set mot bulgariskan Tsvetana Pironkova.


Bildextra:

1 av 18
ARTIKELN HANDLAR OM