Kobe Bryant död

Reportern stängdes av efter tweet om Kobe Bryant

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Kort efter Kobe Bryants död twittrade Washington Post reporter Felicia Sonmez ut en länk till en artikel om våldtäktsanklagelserna mot basketstjärnan 2003.

Nu stängs hon av från jobbet.

– Hon visade på dåligt omdöme, säger Tracey Grant, ansvarig redaktör på tidningen i ett uttalande, enligt The Guardian.

När de första chockvågorna lagt sig efter Kobe Bryants dödskrasch så strömmade hyllningarna in från världens alla hörn. Hyllningar till spelaren, familjefadern och förebilden som var en av Los Angeles riktigt stora personligheter de senaste 20 åren.

Men när hans livsgärning summeras fläckas den också av händelsen 2003 då han anklagades för våldtäkt mot en 19-årig receptionist på ett hotell i Colorado.

Kobe Bryant i samband med våldtäktsrättegången i Eagle Colorado.

Kobe Bryant nekade till våldtäkt och fälldes aldrig heller. Han gjorde däremot upp i godo och bad samtidigt om ursäkt offentligt.

– Hon såg inte på den här incidenten på samma sätt som jag. Jag ber om ursäkt för mitt beteende den kvällen och för de konsekvenser som det har lett till, sa Bryant då.

”Alla bör kommas ihåg i sin helhet”

Detta påminde Washington Posts politiska reporter Felicia Sonmez världen om kort efter olyckan när hon twittrade en länk till en artikel om fallet, skriven 2016 av The Daily Beast.

Tweeten möttes av massiv kritik från personer som menade att det var alldeles för tidigt efter dödsfallet. Det tyckte även hennes arbetsgivare, Washington Post.

”Felicia Sonmez har tillfälligt arbetsbefriats från sin roll som politisk reporter medan Post undersöker om hennes tweet om Kobe Bryants plötsliga död bryter mot Posts sociala medie-policy”, säger Tracy Grant på tidningen.

Själv skriver Felicia Somnez så här om kritiken:

”Till alla 10 000 (bokstavligen) som har kommenterat och mejlat mig med dödshot och verbala övergrepp, ta lite tid och läs storyn – som skrevs för 3+ år sedan, och inte av mig. Alla stora offentliga personer är värda att kommas ihåg i sin helhet även om de är omtyckta och helheten är omskakande”.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Washington Posts politiska reporter Felicia Sonmez.
Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: En av historiens bästa – men anklagelsen svärtade ner karriären

ÄMNEN I ARTIKELN

Kobe Bryant död

Basket

Kobe Bryant

NBA

The Washington Post

Los Angeles