Peter Forsberg: Jag är orolig för mitt barn

avOscar Rickstrand

Tiden efter elitkarriären var svår för Peter Forsberg.

46-åringen talar ut i en intervju med Neue Zürcher Zeitung.

– I början kände jag mig deprimerad och jag vet många som har tagit till alkoholen för att fylla det inre tomrummet, säger han.

För åtta år sedan meddelade Peter Forsberg att han avslutade sin meritrika men skadefyllda karriär.

Därefter följde ett emotionellt tomrum för svensken som är en av de största hockeyspelarna genom tiderna.

– Jag hade mina problem. I början kände jag mig deprimerad och jag vet många kollegor som har tagit till alkoholen eller spelandet för att fylla det inre tomrummet. De har inte vetat vad de ska göra när de kliver upp på morgonen, säger Forsberg i en intervju med den schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung, uppger Expressen

”Inte lätt att acceptera”

46-åringen, med dubbla VM- och OS-guld samt två Stanley Cup-bucklor, fortsätter:

– Efter att ha varit en av de bästa i världen i sin sport byter man till den privata sektorn, där man har noll erfarenhet, och inser att det finns miljontals människor inom det yrket som är bättre än du. Det är inte lätt för alla att acceptera det.

Orolig för sitt barn

Sedan ett år tillbaka bor ”Foppa” i Schweiz med fästmön Nicole och sina barn.

Lennox, 7, spelare i klubben Zug. Forsberg pratar om den skadeproblematiken som finns inom ishockeyn - och medger att han redan oroar sig för att sin sjuårings hälsa.

– Det är jag redan. Men jag skulle aldrig förbjuda honom att spela ishockey. Han ska göra det han tycker om. Det spelar ingen roll om det är hockey, matlagning eller musik.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foppa
ARTIKELN HANDLAR OM