Smederna Speedway

Smederna tog tredje raka SM-guldet

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

MÅLILLA. Smederna är svenska mästare i speedway – igen.

Eskilstunalaget krossade Dackarna i finalen och tog sitt tredje raka SM-guld.

Det här är första gången på 25 år som en klubb tar tre raka SM-guld.

- Jag är otroligt stolt. Det är ordet jag kommer på, säger Fredrik Lindgren.

Smederna kom till Målilla och bortamatchen mot Dackarna med stark guldkänning efter att ha vunnit den första finalen med 18 poäng, 53-36. Dackarna jagade en bra start för att få riktigt bra huggläge, men det blev precis tvärtom. Fredrik Lindgren tog hem det första heatet och i och med att Gleb Chugunov blev trea kopplade Smederna greppet direkt.

Gästerna utökade ledningen heat efter heat och det dröjde till det femte heatet innan hemmapubliken fick jubla åt en heatseger för Dackarna, men glädjen var kortvarig. Smederna vann det fjärde heatet med 4-2.

”Är så otroligt stolt”

Gästerna fortsatte att dominera och bjöd aldrig in Dackarna i matchen. Efter åtta körda heat hade Smederna en tiopoängsledning och när sedan Chugunov och Fredrik Lindgren tog en femetta i det nionde heatet var Smedernas SM-guld säkrat.

– Det är en lite knepig känsla att vinna så tidigt. Jag är otroligt stolt. Det är ordet jag kommer på. Stolt över hela laget, säger Fredrik Lindgren.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson njuter när lådorna med guldtröjorna åker fram.

– Det är riktigt gött att se. Nästan lika härligt som att se gubbarna åka runt på banan. Vilken otrolig match vi gör, säger Eriksson.

– Vi mosar dem.

Vad tryckte du på inför andra finalen?

– Att vi skulle vinna, punktera det så snabbt som möjligt. Det var väl inte realistiskt att vi skulle slå dem så här, men det bevisar att vi förmodligen slog dem redan i går, säger Eriksson.

Segern innebär att Smederna tagit tre raka SM-guld. Senast en klubb lyckades med bedriften att ta tre raka guld var i början av 1990-talet då Örnarna vann SM-guld 1992, 1993 och 1994. 25 år senare var det alltså dags igen.

– Det är ganska bra va? säger Smedernas Michael Jepsen Jensen och ler.

Vilka är nycklarna till att ni lyckats?

– För det första är lagarbetet viktigt. På något sätt lyckas vi prestera lite extra när det behövs som mest. Jag trodde inte att vi skulle prestera så här bra idag, säger han.

Inte?

– Jag trodde att 18 poängs ledning skulle bli tajt, men att vi  lyckade säkra det så tidigt var otroligt. Jag tror fortfarande knappt det är sant, säger Michael Jepsen Jensen, som sedan skyndar iväg för att få sin guldmedalj.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

RANKNING: Bästa och sämsta guldlagen i handboll på 00-talet

ÄMNEN I ARTIKELN

Smederna Speedway

Dackarna Speedway

Speedway

Motorsport