Motorsport

Sebastian Vettel kan tvingas lägga av

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Sebastian Vettel lämnar Ferrari. Han har fått nej tack av Mercedes, Renault, Racing Point och Red Bull.

Därmed kan den fyrfaldige mästaren tvingas att lägga av.

Samtidigt som regnet föll ner över Red Bull Ring i Österrike och sköt upp kvalet till Steiermark GP fortsatte diskussionerna kring Sebastian Vettel och hans framtid.

Den fyrfaldige världsmästaren fick inget förnyat förtroende hos Ferrari, han ersätts av Carlos Sainz till 2021. Men han vill inte lämna F1.

– Det är ingen hemlighet att jag är ambitiös. Jag har uppnått så mycket med den här sporten och jag är intresserad av att uppnå ännu mer. Jag vill inte bara vara med, säger han till motorsporttotal.

Därefter försökte han flirta med Mercedes, vads högsta chef vänligt men bestämt tackade nej.

– Vi fortsätter med våra grabbar, sa Daimlers VD Ola Källenius till Sky.

”Ingen plats över”

Därefter fortsatte Vettels flirt med Racing Point, som blir fabriksteamet Aston Martin till nästa år, men inte heller det lyckades.

– Vi har långa kontrakt med våra förare och därför är det logiskt att vi inte har någon plats över, säger stallchef Otmar Szafnauer till motorsport-total.

I och med att Fernando Alonso har skrivit på för Renault återfinns bara ett alternativt toppteam för Sebastian Vettel – det är hans före detta team Red Bull Racing.

Där återfinns Max Verstappen som har ett långt kontrakt och Alex Albon.

– Det är ett bra team, det vet jag sedan tidigare. Teamet har utvecklat sig ännu mer och är inte det samma som jag lämnade därför kan jag inte säga att jag känner det utan och innan. Jag vet varför Red Bull tidigare var så bra och de har fortfarande en bil som man kan vinna lopp med och det är säkerligen intressant, säger Sebastian Vettel till motorsporttotal.

– Men jag tror att man måste respektera att de just nu har ett bra förarpar, och att de inte har något behov. Men jag tror att det handlar om när man ställer frågan.

Red Bull säger nej

Då är frågan vilka möjligheter som finns hos Red Bull, där motorsportkonsulent Helmut Mako säger nej till en återkomst för Sebastian Vettel.

– Vi har Albon och är nöjda med honom, han är thailändare och 51 procent av Red Bull ägs av thailändare, förklarar Marko för auto, motor und sport.

Men i slutändan tas det beslutet av Dietrich Mateschitz som äger 49 procent av teamet - och för att Vettel ska ha en chans att köra F1 efter 2020 måste han leverera resultat.

Annars lär karriären vara över.

I regnet under kvalet till Steiermark GP lyckades han besegra sin teamkollega Charles Leclerc ta startplats tio, samtidigt som den regerande mästaren Lewis Hamilton tog sin 89:e pole position före Max Verstappen, Red Bull och Carlos Sainz, McLaren.

Hamilton på pole, framgång för Sainz - F1-bloggen med senaste snacket

ANNONS

Missa inte kvällens match där England möter Österrike! Den som vet mest vinner mest. Spela på Oddset!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Sebastian Vettel

Lewis Hamilton