Supportarna rasar – efter Hammarbys VIP-erbjudande

VIP-loger mitt i Hammarbys klack.

Många supportar såg rött efter klubbens besked och frågade sig om det handlade om ett aprilskämt.

Nu backar Hammarby efter kritiken.

– En del av formuleringarna är inte jättebra och den här typen av nya initiativ brukar vi vara noggranna att förankra med supportrarna. Det har vi missat helt enkelt, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.

VIP-loger mitt i klacken?

Många Bajen-supportrar satte nog kaffet i halsen när de fick läsa Hammarbys pressmeddelande inför hemmapremiären mot Kalmar FF på söndag.

”Upplev matchen från en VIP-loge mitt i klacken. Arenans kanske mest spektakulära platser. Du har din egna loge för fyra personer med Hammarbys klack både under och över dig.” stod att läsa på Hammarbys hemsida.

Initiativet har rört upp känslor bland supportrarna.

Skärmdump från Hammarbys hemsida.
Skärmdump från Hammarbys hemsida.

”Första april har varit”

På Twitter frågar sig många Bajen-fans om det är fråga om ett sent aprilskämt.

”Första april har varit hörni. Inser ni inte att det här uppfattas som klackturism? Klacken är klacken och business är business. De ska inte blandas.” skriver en av användarna.

”Backa detta omgående och sen en snabb pudel. Vi supportrar skäms över detta. Sällan jag pratar för en hel grupp men här är jag ganska säker på att INGEN bajare vill ha detta. Bedrövlig tanke som borde stekts direkt när den nämndes.” skriver en annan.

Backar efter kritiken

Hammarby valde under eftermiddagen att plocka bort VIP-erbjudandet från hemsidan och sina sociala kanaler.

– Till att börja med har vi brustit i kommunikationsbiten kring det. Vi är i regel duktiga på det, men en del av formuleringarna är inte jättebra och den här typen av nya initiativ brukar vi vara noggranna att förankra med supportrar, det har vi missat helt enkelt. Så det finns en förbättringspotential internt hos oss, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund.

Enligt Kindlund är formuleringen ”VIP-loger” olycklig.

– Ja, för det är det absolut inte. Det är inga loger utan mer en plattform utanför en av restaurangerna. Det är sexton bord med stolar som har stått där sedan det byggdes, så det är inget nytt. De är inte mitt i klacken heller, säger han och fortsätter:

– Däremot har vi inte haft folk där tidigare. Nu har vi sålt slut på alla andra loger och platser för sponsorer samtidigt som vi har en hyfsat stor grupp med sponsorer som har sin bakgrund på ståplats. Då har vi tänkt att det är en utmärkt möjlighet för dem att återknytas till ståplats, fast i sin roll som sponsorer. Det är inte någon turistprodukt eller sponsorprodukt, det är för Hammarbys supportrar.

Ska mötas imorgon

Har ni tagit till er av kritiken?

– Absolut, det har vi gjort. Vi kan konstatera att det har brustit i kommunikationen och vi ska ha ett möte där vi stämmer av med supportrar och supportergrupperingar under morgondagen.

Så det är inte spikat att det blir så under hemmapremiären?

– Vi gör saker i samarbete med våra supportar, det är också det som har varit Hammarbys framgångsfaktor. Så vi kommer lyssna på dem och ta till oss av det, det är för tidigt att säga hur det blir nu.

2019 kan Hammarby för första gången erbjuda VIP-loger - mitt i klacken. Mellan nedre och övre etage med plats för f… https://t.co/zGfPfQWLd1
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.