Golf

”Det skulle visa mördarna att det finns konsekvenser”

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

LIV-tourens spelare är inte välkomna på PGA-touren men kommer att få spela US Open.

Mördade Jamal Khashoggis fästmö riktar nu skarp kritik mot det beslutet.

”Ett förbud skulle visa att det finns konsekvenser för de som stöttar mördare”, säger Hatice Cengiz i ett mejl till USA Today.

Kritiserade och Saudi-backade LIV-touren har genomfört sin första tävling. En tävling som framför allt har omgärdats av kritiska frågor till de deltagande spelarna. Fler än en har svävat på målet när spörsmål om mänskliga rättigheter, HBTQ-frågor och mordet på journalisten Jamal Khashoggi tagits upp.

Direkt när de slog ut för sina 54 hål meddelade PGA-touren att de 17-spelarna nu är ovälkomna tillbaka. Men US Open har samtidigt meddelat att de inte tänker förbjuda spelarna att delta i majorn.

Ett beslut som får kritik från Hatice Cengiz, fästmö, till mördade Jamal Khashoggi.

”Annars bara tomma ord”

”Om de fortsätter att spela som om allt är normalt, då borde de förbjudas från att spela i alla världens största turneringar. Det skulle visa att det finns konsekvenser för att man stöttar mördare och det skulle visa mördarna att de inte kan fly från rättvisan”, säger hon i ett mejl till USA Today och fortsätter:

”Om spelarna och organisationerna säger att de är emot brott mot mänskliga rättigheter så borde de också agera som så. Annars är deras ord bara tomma ord – bara sagda för att få dem själva att att se bättre ut men det ändrar ingenting i Saudiarabien”.

Hon menar att för att spelarna ska verka trovärdiga behövs det att man agerar – på riktigt.

”De borde kräva rättvisa för Jamal och för de oräkneligt antal människor som attackerats och trakasserats i kungariket. Och de borde inte delta i idrott som är betalda av just de som står för övergreppen”, skriver Hatice Cengiz.

När det gäller de tre övriga major-turneringarna, British Open, PGA Championship och Masters, har de inte fattat beslut om LIV-spelarna.

Hatice Cengiz.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Värstingduellen avgör Wimbledon: ”Väldigt pinsamt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Jamal Khashoggi

PGA-touren