”Gud hjälpe dem om han blir deras quarterback”

avMagnus Herbertsson

Publicerad:
Foto: Desean Jackson, Brock Osweiler och Brandin Cooks.
TT

Många kontrakt ska fortfarande skrivas, spelare ska släppas och trejder ska genomföras innan NFL-säsongen sparkar igång i september.

Och med bara några få dagar till draften har Sportbladet har listat 10 av de hetaste affärerna så här långt.

Facit: Mästarna New England Patriots har plockat några av de intressantaste spelarna.

1. Desean Jackson

Position: Wide Reciever

Från: Washington Redskins.

Till: Tampa Bay Buccaneers.

Kontrakt: Tre år – 35 miljoner dollar.

Kommentar: Efter tre säsonger i Washington Redskins skrev Jackson istället på för Tampa Bay – en övergång som skakade NFC South. I Buccaneers blir 30-åringen ett djupt hot jämte Mike Evans. Det återstår att se vilken typ av kemi han kan skapa med quarterbacken Jameis Winston.

2. Stephon Gilmore

Position: Cornerback.

Från: Buffalo Bills.

Till: New England Patriots.

Kontrakt: Fem år – 65 miljoner dollar.

Kommentar: Med Malcolm Butler på väg bort från Patriots har man säkrat upp en cornerback av absolut toppklass. Gilmore är suverän i man mot man-spelet och man tror att han med sitt aggressiva spel kommer att passa perfekt i Superbowl-mästarna.

3. Latavius Murray

Position: Runningback

Från: Oakland Raiders.

Till: Minnesota Vikings

Kontrakt: 3 år – 15 miljoner dollar.

Kommentar: Adrian Petersons dagar som arbetshäst i Vikings lär vara över. Efter att inte ha använt optionen i hans kontrakt signade Minnesota istället Oaklands Latavius Murray som hade en lyckad säsong med hela 12 touchdowns på 14 matcher. Murray, som liksom Peterson spelat med nummer 28 valde dock nummer 25 … en hyllning till sin bästa vän som gick bort 2016. ”Det fanns inte i min värld att be om nummer 28. Jag har för mycket respekt för Adrian Peterson, vad han har gjort och betyder för den här organisationen.” Murray opererade foten dagarna efter övergången, men beräknas vara spelklar till premiären.

4. Brandin Cooks

Position: Wide Reciever.

Från: New Orleans Saints.

Till: New England Patriots.

Kontrakt: Skrev ett fyraårskontrakt med Saints 2014 värt 8,3 miljoner dollar som nu Patriots tar över. Patriots offrade sitt första och tredje val i årets draft mot Cooks och ett fjärdeval.

Kommentar: I Cooks får Patriots en av ligans tio bästa mottagare. I fjol hade han 1173 yards och åtta touchdowns. Nu får han fånga bollar från Tom Brady. Borde bli ett mycket starkt tillskott till en redan vass trupp.

5. Brock Osweiler

Position: Quarterback

Från: Houston Texans.

Till: Cleveland Browns.

Kontrakt: Skrev på ett 4-årigt kontrakt värt 72 miljoner dollar med Houston Texans ifjol, som skulle ge honom 16 miljoner dollar andra året. Byttes nu tillsammans med två draftval mot ett fjärdeval i årets draft.

Kommentar: ”Cleveland Browns har ännu ingen quarterback (Gud hjälpe dem om de startar säsongen med Brock Osweiler.)”

Sports Illustrated Jonathan Jones skräder inte orden, men det är fortfarande oklart om Browns verkligen ser Osweiler som en man i deras laguppställning. Hela förra året var det mycket snack om Osweilers överdimensionerade 16-miljonskontrakt och hela NFL väntar nu på en ny trejd med Osweiler, eller att han helt enkel droppas av Browns.

När Browns mötte media för första gången på försäsongen så fanns inte Brock Osweiler bland de spelare som var tillgängliga, även om klubben säger att han kommer prata inom kort.

6. Calais Campbell

Position: Defensive end.

Från: Arizona Cradinals.

Till: Jacksonville Jaguars.

Kontrakt: Fyra år – 60 miljoner dollar.

Kommentar: Jacksonville hade stora problem med sitt pass rush under förra säsongen och kommer att tvinga fram fler turnovers med Campbell i laguppställningen.

7. Brandon Marshall

Position: Wide Reciever.

Från: New York Jets.

Till: New York Giants.

Kontrakt: Två år – 12 miljoner dollar.

Kommentar: Marshall har varit en av de mest stabila mottagarna i ligan under tio års tid, men hade en dipp i sin produktion under 2016. I slutet av säsongen bad han New York Jets att bli släppt, vilket man också gjorde. Istället skrev han på för rivalerna New York Giants och hamnar därmed i ett bättre lag, med bättre quarterback och större möjlighet att nå en Superbowl.

8. Alshon Jeffrey

Position: Wide Reciever.

Från: Chicago Bears.

Till: Philadelphia Eagles.

Kontrakt: Ett år – 14 miljoner dollar.

Kommentar: Kommer att bidra med ett djupare hot som Eagles har saknat. Har haft några tunga år i Chicago där det känns som att han haft stor potential, men inte fått ut max på grund av spelarna omkring honom. Philadelphias quarterback Carson Wentz slog rekordet för flest slutförda passar av en rookie i fjol och kommer med stor säkerhet att fungera bra tillsammans med Jeffrey.

9. Mike Gillislee

Position: Runningback.

Från: Buffalo Bills.

Till: New England Patriots.

Kontrakt: Två år – 6,4 miljoner dollar.

Kommentar: Denna övergång kan stoppas om Buffalo väljer att matcha Patriots bud, men det ser inte ut att hända i skrivande stund. En mycket intressant spaning när det gäller Gillislee är på vilket sätt som Patriots nu allt tydligare använder sig av analys av siffror för att bygga sitt lag framöver. På analyssajter betraktas Gillislee som ligans mest effektiva runningback, eftersom han konverterat många spel på mittplanen – något exempelvis inte LeGarrette Blount gjort, trots att Blount gjorde fler touchdowns.

10. Terrelle Pryor

Position: Wide Reciever.

Från: Cleveland Browns.

Till: Washington Redskins.

Kontrakt: Ett år – 8 miljoner dollar.

Kommentar: Redskins blir av med Desean Jackson men plockar in en betydligt yngre Pryor – en spännande spelare med ovanlig NFL-karriär. Han var en yvig quarterback med otroligt bra löpstyrka i Oakland Raiders innan han hamnade i Browns. Där har han skolats om till wide reciever, men kan också användas på i så kallade wildcat-spel när man vill lura motståndaren. Det blir intressant hur han kommer att lyckas i Redskins.

Bubblare: Andrew Whitworth (Offensive tackle – från Cincinatti Bengals till LA Rams), Mike Glennon (quarterback – från Tampa Bay Buccaneers till Chicago Bears), Eddie Lacy (runningback – från Green Bay Packers till Seattle Seahawks), Nick Foles (quarterback – från Kansas City Chiefs till Philadelphia Eagles), Kevin Zeitler (guard – från Cincinatti Bengals till Cleveland Browns), Kyle Juszczyk (fullback – från Baltimore Ravens till San Francisco 49ers).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM