Stjärnan ledde Boston till seger

Foto: Michael Dwyer / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Han begravde sin syster dagen innan match.
Sedan ledde Isaiah Thomas Boston Celtics till en magisk vändning i kvartsfinalserien mot Washington Wizards.

– Jag gör allt för min syster nu, det är allt jag kan göra, säger stjärnan.

Foto: Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Dagen innan NBA-slutspelet drog igång omkom Isaiah Thomas syster Chyna i en bilolycka. Ändå ledde stjärnan Boston Celtics till 4-2 i matcher i åttondelsfinalen mot Chicago Bulls.

Dagen innan kvartsfinalen mot Washington Wizards flög Thomas till Washington för att begrava sin syster.

– När jag fick höra nyheten ville jag ge upp och sluta och jag har aldrig i mitt liv tänkt på att ge upp. Jag insåg att det inte var ett alternativt. Jag kommer att fortsätta för min syster eftersom jag vet att hon inte vill att jag ska sluta. Allt jag gör i resten av mitt liv kommer att vara för dig, sa Thomas enligt Fox Sports på begravningen.

”Får mig att fortsätta”

Stjärnan var tillbaka i Boston på söndagen och ledde återigen Celtics till seger. Washington Wizard gick dock ifrån till en ledning med 16-0 i inledningen och såg ut att vara betydligt mer beredda än Jonas Jerebkos Boston.

Celtics kämpade sig dock tillbaka och vände matchen med bra skytte från trepoängslinjen. Thomas låg bakom det mesta tillsammans med Al Horford och Jae Crowder.

– Det var en laginsats. Vi fick vad vi ville i andra halvlek. Vi måste fortsätta spela så. Mycket cred till coachen som gjorde de ändringar vi behövde, säger Thomas efter sina 33 poäng.

Han fick också frågan om den svåra tid han går igenom utanför planen.

– När jag är på planen får det mig att fortsätta. Jag gör allt för min syster nu, det är allt jag kan göra, säger han.

Jerebko spelade bara fem minuter när Boston vann med 123-111.

Match två i kvartsfinalserien spelas på tisdag.

Sportbladet sänder en match i veckan under NBA-slutspelet och nästa match blir den fjärde kvarten mellan LeBron James Cleveland Cavaliers och Toronto Raptors 7/5.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA