Favoriten i brygga – Luleå nära guldet

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYR N
Udominates Hollie Mershon (arkivbild).

Udominate är bara en förlust från att tappa guldet till värsta rivalen Luleå.

Nu ska laget ha ett möte inför ödesmatchen.

– Vi måste sätta oss ner med spelarna och prata och se vad vi kan göra, säger tränaren Bo Ågren Malm.

Udomiante åkte på en chockförlust i den första finalen mot Luleå. I den andra matchen kom nästa.

Ledda av Jelena Antic och Anna Barthold kopplade de regerande mästarna ett grepp och hade 32-24 i paus.

Udominates svaga skytte från förra matchen fortsatte och Luleå kunde dra ifrån ytterligare och hade 52-38 inför sista perioden.

Udominate började knappa in i slutet av matchen efter att Santa Okocyte vaknat och med två minuter kvar var avståndet bara fem poäng.

Men lyftet kom för sent.

”Domarna satte dem på linjen alldeles för mycket”

Allis Nyström såg med viktiga poäng i slutet till att Luleå vann med 72-64 inför 2 517 personer i Luleå Energi Arena.

Nu är mästarna bara en match från fjärde raka guldet.

– Det är sjukt och att spela här, vilka fans vi har. Det är galet. Vi har alltid trott på oss själva och vetat att vi kan det här. Jag tycker att vi verkligen visar att vi är ett bra lag och spelar bra basket, säger Allis Nyström i VK:s sändning.

Umeåstjärnan Hollie Mershon var nöjd med laget spel, men inte med domarna.

– Det är en tuff förlust. Vi gjorde en bra match men lyckas ändå inte vinna. Jag vill inte skylla på något men domarna satte dem på linjen alldeles för mycket, säger stjärnan som dock inte har gett upp guldet.

– Vi måste komma ut med samma energi, spela hårt försvar och inte låta domarna påverka matchen och försvara vår hemmaplan för de kommer inte att vinna det här med 3-0.

Kan bänka stjärnorna

Tränaren Bo Ågren Malm var besviken efter andra raka förlusten.

– Det handlar mycket om in inställning. Om man tittar på hur många som gör betydande poäng är det tre spelare. Vi är otroligt passiva i vårt offensiva spel för att vi inte har aggressivitet i försvaret. Det är inte förrän i fjärde som vi spelar som vi gjort hela säsongen men aggressivitet och intensitet.

Hur ska ni kunna vända det här?

– Spela som vi gjorde i fjärde perioden, alla tolv perioder. Inte ge dem en millimeter och spela med de spelare som är beredda att göra jobbet.

Udominate har en bred trupp och gått runt på betydligt fler spelare än Luleå, men kommande match kan det bli aktuellt att bänka flera stjärno.

– Ser det ut som det har gjort nu kommer vi gå hårt på dem som leverera, säger Bo Ågren Malm som tillsammans med resten av coachstaben ska ta ett ordentligt snack med laget.
– Vi ska sätta oss ner och prata med spelarna när vi kommer hem och se vad vi kan göra. Vi måste analysera och se hur vi kan hjälpa dem.

Kan det bli aktuellt att ta in någon utifrån som kan hjälpa till?

– Jag tror att det är för kort tid för att påverka så. Det är bara att titta på det som vi har gjort och hitta tillbaka till grunderna. Går vi in och ger järnet och lägger ut vår själ på banan i matcherna som kommer och förlorar så okej, men vi måste ge oss själva chansen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM