Attackerad med kniv – allt var en ren bluff?

Cyklisten Yohann Offredo berättade om sin skräcktur där han attackerades med basebollträ och kniv.

Men nu påstås allt bara vara en lögn.

– Jag gick ut ur bilen för att försvara mig, säger ”den anklagade” Berto.

Cyklisten Yoann Offredo skulle bara ge sig ut på ännu en träningsrunda.

Då överfölls 30-åringen och hans två kamrater av två män med kniv och basebollträ, berättade han i ett Facebookinlägg.

”Resultatet: En näsfraktur, ett illa tilltygat reveben och blåmärken över hela kroppen. Men utöver det, pyskiska skador, jag är chockad. Jag är inte arg, jag är bara ledsen över att inse att den här fina sporten som jag älskar är för farlig för mina barn att träna. Du åker hemifrån på morgonen men du vet aldrig om du kommer att komma hem”, skrev Wanty Groupe Gobert-cyklisten i inlägget.

Var allt bara en bluff?

Men nu avslöjas en annan bild av historien.

En man, som kallar sig ”Berto”, har trätt fram i den franska radiokanalen France Bleu och hävdat att det var han som attackerades av Offredo och hans två träningskamrater när han satt i sin bil.

– De sa att jag körde för nära, men det hade aldrig hänt om de cyklade på sidan som alla andra, säger Berto till radiokanalen.

Berto berättar om hur Offredo och hans två vänner höll fast i bilen och började slå uppe på taket. När proffscyklisten sedan yttrade orden: ”Du är son till en hora”, eskalerade bråket.

– Jag gick ut ur bilen för att försvara mig. Han kallade mig för de fula orden och det var då jag bröt näsan på honom. Det var inte jag som började, säger Berto.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.