Red Bull dominerar i Singapore

Foto: Clive Mason / Getty Images AsiaPac
SPORTBLADET

Vi har snackat om Ferrari.
Och om Red Bull.
En av dem var dagens vinnare - den andra dagens stora förlorare.
– Det är inte så många rakor här, det är perfekt, säger Max Verstappen.

Han var näst snabbast under fredagens andra träning inför Singapores GP, snabbast av alla var kollegan Daniel Ricciardo. Australiern satte ett nytt banrekord, 1.40,852, och var 0,556 sekunder före kollegan Verstappen och 0,703 sekunder före trean, Lewis Hamilton, på ett varv. Mercedes Valtteri Bottas var en sekund långsammare än Ricciardo.
– Vi har ett par mindre uppdateringar med oss, säger Ricciardo till motorsportmagazin.
– Men hittills har Ferrari varit bra med på banor som inte kräver allt för mycket av motorn. Det verkar som om Mercedes inte är riktigt lika starka på den här typen av banor och det borde göra kampen öppnare för oss och för Ferrari. Jag hoppas att det blir jämnt och spännande, säger Ricciardo.

Red Bull dominerar i Singapore

Storfavoriten Sebastian Vettel, Ferrari, hade också en jobbig fredag. Han var mer än två sekunder efter Ricciardo på ett enda varv.

– Det är klart att det kan hända mycket efter fredagen, men vi är inte där vi vill vara och vi måste jobba mer med bilen, säger Vettel i en kommentar.
– Vi saknar fäste, vi hittar inte balansen i bilen och vi har svårt att hitta det fäste som däcken kan ge oss.

För Sauber och Marcus Ericsson fortsätter säsongen att vara tung. Svensken hade den sämsta tiden av alla under den andra träningen, han var knappt slagen av teamkollegan Pascal Wehrlein.
– Det var en dag utan problem för oss, säger Ericsson.
– Vi kunde genomföra vårt program,men det är ett stort gap till våra konkurrenter och det enda vi kan göra är att fortsätta att ta ut max ur vår bil.

Andra nyheter under fredagen var bland annat att Nico Rosberg gör comeback i depån, Carlos Sainz lämnar Toro Rosso för Renault, och att McLaren byter motorleverantör.

Lördagens kval startar kl 15.00.

ARTIKELN HANDLAR OM