Han snackar bäst: ”Inte tyst i år heller”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

SSL river igång med ett hett rivalmöte då Mullsjö tar emot Jönköping.

Då trivs Kim Ganevik som pekas ut som ligans bästa trashtalker.

– Det har jag inget emot, det känns bra, säger 24-åringen.

Anrika Jönköping gick upp i SSL igen i våras och därmed väntar återigen heta rivalmöten mot Mullsjö.

Första mötet blir redan i premiären.

– Rivaliteten är kanske inte som förr och jag hade inte haft något emot om det varit som ett fotbollsderby i Stockholm, men innebandyn är inte riktigt där, säger Kim Ganevik.

– Men visst kommer det att bli känslor och heta situationer.

Just Kim Ganevik trivs med hetta.

Mullsjöforwarden har varit inblandad i några incidenter senaste åren, inte minst i vårens slutspel då han blev avstängd för att ha spottat på en åskådare.

– Det blåste lite ifjol, men jag lärde mig mycket av det som hände. Jag har svårt att se att jag ska gå över gränsen igen även om jag kommer vara där uppe och nosa, det är så jag fungerar som spelare, säger han.

Bäst på trashtalk

I Sportbladets stora SSL-enkät, som 134 spelare svarat på, så pekas Ganevik ut som ligans bästa trashtalker.

I överlägsen stil.

– Det har jag inget emot, det känns bra. Det är inte så att jag springer runt och letar situationer, men jag flikar gärna in några väl valda inom rätt sida gränsen, säger han.

­– Jag lärde mig av fjolåret, men jag kommer absolut inte sitta tyst i år bara för det.

Men inte nog med att Ganevik toppar, även lagkamraterna David Gillek och Isaac Rosén tar plats på topp-5.

– Gillek förvånar mig inte, men kul att Isaac glider in där. Jag har nog smittat av mig lite på honom, vi triggar varandra.

Ni tre bildade ju kedja i en träningsmatch?

– Ja, det var en huliganlina i just den matchen, haha.

”Sticker i ögonen”

Är det mycket trashtalk i SSL?

– Det tror jag inte. Inte om man jämför med NHL och så. Domarna tillåter inte så mycket och en svordom betyder ofta en tvåa. Sådant snack hör väl inte till sporten heller, men lite känslor måste tillåtas.

Hur är nivån på snacket?

– Det är alltid svårt att dra gränsen, men jag har inte upplevt någon rasism och det är jag glad över. Det mesta sägs i stridens hetta och med glimten i ögat.

Om det är trashtalker-trion som gör att motståndarna inte har mycket till övers för Mullsjö är oklart, men i SSL-enkäten var laget det gäng som flest spelare inte ville skulle vinna SM-guld i år.

– Det tycker jag är positivt. Det har säkert med hur vi är som lag och att vi är så tydliga i vår målsättning att vinna guld. Det kan sticka i ögonen på folk, säger Ganevik.

– Vi har vårt bästa lag någonsin, en härlig bredd och en jäkla hunger. I år tror jag alla fattat vad som krävs. Jag tror det är vår tur i år.

ARTIKELN HANDLAR OM