”Det small till – ett hål ner i armen”

Foto: SVT.SE/SPORT
Johannes Årsjö till vänster.
SPORTBLADET

Ett ögonblick...

Johannes Årsjö, 32 år, 190 centimeter lång, 150 kilo tung, som i tävlingarna i Solnahallen korades till Sveriges starkaste man – trots att du drog av din biceps i de avslutande ”Atlasstenarna”.

– Tack. Jag har vunnit min nionde raka titel. Magnus Samuelsson har också vunnit nio, men inte i rad.

Så det behövs en till för att definitivt slå honom?

– Ja, vi människor har en fetisch för tvåsiffrigt, så det är min mållinje.

Hur ont gjorde det att dra av bicepsen?

– Det small till, men det fanns inte i min värld att inte slutföra stenserien. Det var bara att tvinga hjärnan att lyfta de fyra sista stenarna. Den tyngsta väger 200 kilo. Det gick långsammare än det brukar göra, men det gick.

Men vadå, gick muskeln bara av?

– Ja. Den släppte i fästet. Just nu har den åkt ner en bit och det är ett hål ner i armen. Jag ligger på sjukhuset och väntar på att en läkare ska göra magnetröntgen så får vi se om man måste sy dit den.

Foto: PRIVAT

Hur sargad är din kropp?

– Jag gjorde en ryggoperation i februari som gick åt skogen. De skadade en nerv så jag kunde inte stödja på benet. På vägen tillbaka drabbades jag av fyra bristningar på baksida lår och fem ryggskott, så det har varit att krypa upp ur rännstenen. Jag är fantastiskt nöjd att det gick.

Tävlar du internationellt också?

– Ja, förra året blev jag tvåa i Europas starkaste man. Jag delade platsen med Hafþór Björnsson som spelade Mountain i ”Game of thrones”.

Till sist: Vad önskar du mest av allt just nu?

– Min önskan har blivit uppfylld i dag. Jag har drömt, andats och levt för det här varenda sekund sedan jag ställde mig upp på sjukhuset. Det känns oförskämt att önska sig något mer.

ARTIKELN HANDLAR OM