Tvingas lämna walk-over i semifinalen

IBF Falun drabbat av corona

Flera spelare i IBF Falun har testat positivt för coronaviruset. Nu tvingas de lämna walk over i den femte semifinalen mot Kalmarsund.
Flera spelare i IBF Falun har testat positivt för coronaviruset. Nu tvingas de lämna walk over i den femte semifinalen mot Kalmarsund.

Faluns möte med Kalmarsund i svenska superligan ställs in.

Falun tvingas lämna walk-over i semifinalen efter flera positiva coronafall i truppen.

– Beskedet är i nuläget att det är WO från vår sida, säger Faluns ordförande Daniel Lindkvist till Expressen.

Laget var på väg till Kalmar för att spela den femte matchen i semifinalen. Falun leder matchserien med 3–1 och hade i kväll chans att avgöra och ta sig till final. Nu tvingas man lämna walk-over.

Enligt Expressen ska den första spelaren känt symptom under tisdagens resa ner mot Kalmar. Efter att ha gjort flera antigentester i laget konstaterades tre positiva coronafall.

–Det känns riskabelt att fortsätta resan. Vi åker hem nu och bokar in riktiga tester för alla spelare, säger tränaren Thomas Brottman till Expressen.

Tvingas lämna WO

Ett möte ska hållas under eftermiddagen med Kalmarsund och förbundet för att se hur matchserien kan spelas klart.

– Vi ska lägga en preliminär plan framåt. Det är svårt att veta nu hur det ser ut, men om några dagar kan vi ha en totalöverblick över läget i vårt lag, säger Daniel Lindkvist.

Texten uppdateras.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.